Europejska Superliga

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Europejska Superliga

Post autor: Ilka » 21 gru 2023, 13:15

Wojtekb pisze:
21 gru 2023, 11:19
Bernabeu pisze:
21 gru 2023, 11:07

"Masz mój miecz", Florentino. Ciekawe czy tym razem lepiej to rozegrają.
Z tym mieczem to bym się wstrzymał, chyba że masz 4 godziny wolnego czasu na każdy mecz :wink:

Florentino od dawna się publicznie ślini do amerykańskiego modelu rozgrywek sportowych. Teraz ten typ z Superligi mówi, że mecze będą za darmo. To dość jasno wskazuje, że chcą bardzo, bardzo zwiększyć przychód z reklam, a to oznacza że transmisje będą strasznie długie i przerywane.

Może komuś to odpowiada i wtedy spoko, ale ja na przykład nie potrafię oglądać NFL. Robiłem parę podejść bo sam sport wydaje się bardzo ciekawy, ale oni trzy razy rzucą piłkę i potem jest 10 minut reklam i tak cały mecz i tak mnie to wkurwia że rezygnuję. A taka jest wizja przyszłosci piłki nożnej według Pereza i Superligi bo nie da się mieć więcej pieniędzy i darmowych meczów bez drastycznego zwiększenia długości i ilości slotów reklamowych.

Więc przy każdym rzucie wolnym albo VAR checku można się spodziewać serii reklam Gilette, PlayStation i oleju Castrol.
Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Już wystarczająco wydłużają mecze ze względu na var.. A jak mieliby jeszcze puszczać reklamy to niestety, ale dla mnie piłka nożna traci na jakości. Póki co nadal jestem na nie.

Ciekawe czy Anglicy by na to poszli. Przecież Premier League to dla nich świętość i wcale mnie to nie dziwi.

No ale pożyjemy, zobaczymy.

Wróć do „Puchary Europejskie”