Tabela po czwartej kolejce TE
(bez początkowych piętnastu)
miejsce *** forumowicz *** punkty *** średnia oczek na mecz
1. (+3; 1; 10) Gargamel (Lech) ........................................ 24 ….… (0,686)
2. (=; 1; 8 ) 19B10 (Ruch) ................................................ 23 ….… (0,657)
3. (+2; 1; 9 ) Darkman1948 (Puszcza) ............................ 23 ….… (0,657)
4. (-3; 1; 12) yedraz (Jagiellonia) ................................... 22 ….… (0,629)
5. (-2; 0; 6 ) roque (Pogoń) ............................................. 20 ….… (0,571)
6. (=; 1; 10) Misterm (Cracovia) ..................................... 18 ….… (0,545)
7. (=; 0; 8 ) Ilka (Widzew) ............................................... 14 ….… (0,538)
8. (=; 0; 2 ) futbolowa (Raków) ........................................ 2 ….… (0,222)
(w nawiasie kolejno: ruch w tabeli; liczba wygranych kolejek; rekord osobisty)
Aż cztery osoby poprawiły swój rekord osobisty, z czego dwie sięgnęły w tej mierze po dwucyfrowy wynik.
A że ja tym razem osiągnąłem najsłabszy wynik, to od razu odbiło się na mojej lokacie, gdyż za jednym zamachem opuściłem podium, a z czwartego miejsca aż na sam szczyt wskoczył Gargamel.
Jednakże tabela nam się bardzo spłaszczyła, bo pierwszą szóstkę dzieli zaledwie sześć oczek.
Tylko trochę odstają nasze panie, bowiem Ilka i tak trochę tych strat odrobiła, zaś futbolowa akurat na tę kolejkę nie zdążyła!
A zatem teraz rozstaniemy się na dłuższy czas, bo następna kolejka Ekstraklasy rozpocznie się 9 lutego przyszłego roku.