Macie jakieś zwierzątka w domu?

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 96

Macie jakieś zwierzątka w domu?

Post autor: basson » 30 gru 2023, 19:03

Osobiście nie mam. Natomiast w te święta miałem typową sytuację. Jeden z właścicieli psa wyjechał na pare dobrych godzin i zostawił psa na balkonie. Szczekał chyba z 3-4 godziny. W pewnym momencie zrobiło się to uciążliwe dla ludzi. Aż mi się go szkoda zrobiło i zadzwoniłem na domofon tej rodzinki. Jak się mogłem spodziewać nikt nie odebrał. Straż miejska nie podejmuje się interwencji, bo
nie są w stanie zbyt wiele zrobić. Zaproponowali nagranie w kilka osób odgłosów zwierząt i pozew zbiorowy na delikwenta xD. Kolejna sytuacja z dosłownie wczoraj. Tym razem sąsiadka gościła rodzinę z psem. Twierdziła, że jest małe dziecko i pies musi być na balkonie. Nie miałem nigdy zwierzęcia, natomiast jeśli szczeka po kilka godzin i właściciel nie reaguje to chyba z tą rodziną jest coś nie tak?
Nie wspomnę co się działo po odwilży. Same psie odchody na chodnikach. Idealny powód dla właścicieli by nie sprzątać - zimno, szybko ciemno i nie widać co tam piesek zrobił czy 1 czy 2. Najlepiej to zostać w klatce, bo zimno spuścić psa ze smyczy na paredziesiąt sekund niech inni uważają i patrzą pod nogi. Dla mnie o osobiście powinno się coś zmienić w prawie do posiadania zwierząt.
Szczekające psy w przerwach świątecznych/weekendach to jakaś totalna plaga.

Wróć do „Hyde Park”