Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
19B10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1909
Kibicuję: WRE

Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: 19B10 » 10 sty 2024, 10:49

Conrado pisze: ↑
10 sty 2024, 10:37
Bardzo wątpliwe są przyspieszone wybory.
W obecnej sytuacji już by mnie to nie zdziwiło.
spodziewałeś się,czy miałeś taką nadzieję ?
Nie miałem takiej nadziei, tak naprawdę nie popieram ani jednych ani drugich, ale ostatnie 8 lat to już był festiwal gówna, którego nie chciałbym ponownie oglądać. Po prostu uważam, że koalicja ma tyle potencjalnych różnic, że kiedyś powinny one wyjść i spowodować tarcia- pytanie, czy któraś strona potencjalnego sporu byłaby gotowa ustąpić.

Czyli co,kolejna gruba kreska i puszczenie całego pisowskiego skurwysyństwa robionego przez 8 lat w niepamięć ?
z tym że pełowski Punisher to taka bardziej miękka wersja bo wymierza karę zgodnie z prawem nie tak jak Frank Castle
Czy zgodnie? To dość dyskusyjna kwestia ;) Oczywiście, oni mają bardzo utrudnione zadanie, bo PiS zostawił sobie twierdze w licznych instytucjach państwowych, ale według mnie liczący na "dobrą zmianę" powinni oczekiwać, że będzie ona realizowana zgodnie z prawem, tak na 100%, nawet jeśli wymagałoby to więcej czasu. Także bez grubej kreski, ale w sposób nie budzący wątpliwości. Przynajmniej takie jest moje stanowisko, ale nie uważam się za eksperta.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”