Mistrzostwa forum w szachy 2024

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 193

Mistrzostwa forum w szachy 2024

Post autor: Leszek » 01 lut 2024, 18:16

Ok. Zgodnie z obietnicą właśnie przeprowadziłem losowanie półfinałow. O to jego rezultaty i pod spodem parę uwag z mojej strony:

gumi2006 - Cement

Samuraj - DDK

----------------------------------------------------

1) Podczas losowania doszło właśnie do sytuacji switcha o której pisałem wczoraj, bo w pierwszej parze mi się pierwotnie jako pierwszy wylosował Cement, no ale ponieważ jego rywalem okazał się gumi to zasada naprzemienności barw musiała mieć swoje zastosowanie.

2) Przypominam że w tej edycji nie ma meczu o 3 miejsce. Tak więc przegrani w półfinałach po prostu kończą już całkowicie swój udział w turnieju

3) Ustalanie barw na finał również będzie oparte na zasadzie naprzemienności barw, w tym wypadku w odniesieniu do półfinałów. Jeżeli w jednym półfinale wygrają białe a w drugim czarne to naturalnie nastąpi logiczny swich w finale. Jeżeli natomiast w obu półfinałach wygrają białe albo w obu czarne to o doborze barw na finał zdecyduje rzut monetą wykonany przez prowadzącego :wink:

---------------------------------------------------

Ok, no to każdy z półfinalistów już wie z kim gra i jakim kolorem. Naturalnie jak zwykle, gdyby nie daj Boże gdzieś doszlo do remisu to powtórka w odwróconych już barwach. No to myślę że jak wyznaczę czas na rozegranie półtora tygodnia czyli do niedzieli 11 lutego(włącznie) to to powinien być uczciwy czas :)

@Cement @DDK @gumi2006 @Samuraj

Wróć do „Gry Forumowe”