Mistrzostwa forum w szachy 2024

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 194

Mistrzostwa forum w szachy 2024

Post autor: Leszek » 07 lut 2024, 18:46

Ok, moneta rzucona, czas rozpisać finał. Jeżeli kolega DDK myślał że w każdej rundzie playoffs dostanie w tym roku czarne to jednak rzut monetą chciał inaczej i tym razem przypadły mu białe. Zatem finał:

DDK - Cement

------------------------------------------------

1) Proponuję jednak by w tym roku finał nie był wydarzeniem na tak zwanego "lajwa". Już rok temu taki był zamysł a ostatecznie starcie Salasa z Dunkelem oglądałem na żywo tylko ja :D I nie piszę tego w formie zarzutu do innych. Po prostu jednak myślę że skoro wariant na "lajwa" miałby finalistom skomplikować ustalanie terminu a ostateczny efekt tego jak liczna będzie widownia nie jest oczywisty to może lepiej nie idźmy tą drogą i niech po prostu normalnie sobie prywatnie zagrają a potem nam tu wkleją tradycyjne oznaczenie wyniku wraz z linkiem i dowiemy się kto został mistrzem forum. Jeżeli nie będzie jakiegoś zmasowanego oprotestowania tego zarządzenia to tak to utrzymamy w mocy.

2) Tylko dla czystej formalności przypomnę że gdyby nie daj Boże zdarzył się w finale pierwszy w tej edycji remis no to gracie powtórkę na odwrotnych barwach. Nie było w tej edycji ani razu takiej sytuacji więc i pewnie tu też nie będzie.... ale dla czystego sumienia że jako prowadzący zadbałem o każdy szczegół to tradycyjnie przypominam.

3) Czas na rozegranie finału: Tradycyjnie takie półtora tygodnia, czyli macie czas do niedzieli 18 lutego(włącznie).

----------------------------------------------

Powodzenia wam obu!!!

@DDK @Cement @Samuraj @gumi2006 @czubatka @venomik

Wróć do „Gry Forumowe”