ja uwielbiam Harrych, tak mnie zawsze wciagaja, ze czytam 24h na dobe, a pozniej nic na oczy nie widzegenius pisze:Wróciłem.
Harry Potter i książę półkrwi
Mówiąc szczerze, to jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Po niezwykle nudnej piątej części pojawiła się niezwykle ciekawa szósta odsłona Harry'ego. Do czytania Pottera podszedłem nieco sceptycznie, byłem przekonany, ze teraz z każdą częścią Rowling będzie pisać coraz gorzej a tu taka miła niespodziankaCo do samej książki: nie jest ona wysokich lotów, nie wymaga jakiegoś nadzwyczajnego skupienia, ba, prawie w ogóle nie trzeba się skupiać aby ją zrozumieć
Czyta się bardzo szybko. Przyznam otwarcie, że mnie wciągnęła. Prawie każdą wolną chwilę poświęcałem na czytanie Pottera. Co nie spodobało mi się w tej książce? Końcówka była nieco naciągana, nie wydaje mi się prawdopodbne unieruchomienie sprzymierzeńca, gdy jesteś atakowany przez kilku napastników
Ale poza kilkoma sytuacjami, które mi nie przypadły do gustu, musze powiedzieć, ze książka jest super:)
Ocena 9/10
mi sie V podobala, tylko Harry byl strasznie jakis egoistyczny
aha no i co chcialam powiedziec. mam pewna teorie co do tej koncowki (jak chcesz poznac to na priv
myslicie, ze kto to jest RAB ?
ja juz sie nie umiem VII doczekac, chyba sobie kupie jak tylko wyjdzie po angolu, bo nie wytrzymam