banialiki opowiadasz, proponujesz poszukac piłkarzy, którzy byliby w stanie zastąpić Lamparda ... a czy zastanowiłeś się, że w premiership nie kazdy piłkarz potrafiłby się przystosować i pokazać pełnię swoich umiejętności ? Keżman np. nie potrafił [choc w hiszpanii tez nie potrafiiGomez pisze:znajdz 5 zawodnikow na swiecie ktorzy byliby wstanie zastapic go(Lamparda) w Chelsea...takich zawodnikow jest nie wielu, gdyz malo kto jest tak uniwerslany a do tego umiejetnosci ma nieprzecietne
Deco - jestem w stanie wymienic 10 graczy o podobnej funkcji w zespole i o takich samych umiejetnosciach
Xavi - czysciciel z domieszka kreatywnosci...DM nie jest pozycja zawazajaca na koncowym sukcesie zespolu...dlatego zawodnik na tej pozycji nie musi wykazywac sie nadzwyczajnymi umijetnosciami...w przypadku zastapienia Xaviego przez np. Makelele, Xabiego czy Demichelisa, watpie aby gra Barcelony sie pogorszyla...
wydaje mi sie ze po przczytaniu powyzszych zdanek kazdy bedzie wstanie wywnioskowac roznice i przyczyne ktora powoduje ze w moim mniemaniu Frank z domu Lampard jest bardziej wartosciowym graczem od Deco i Xaviego...
w kazdej lidze gra się inaczej. Nie można stwierdzić, czy ktoś w danej lidze da radę lub nie. po prostu się nie da. Nawet takiej klasy piłkarz jak henry nie potrafił się odnaleźc we włoszech a w anglii wyrósł na jednego z najlepszych na świecie, jesli nie najlepszego.
van der vaart zagrał kilkanascie świetnych meczy i twoim zdaniem jest on w stanie zastąpić Deco ? w zupełnie innej lidze ? to jest tak absurdalny pomysł, że aż nie ma czego tu komentować. Kazdy kto się orientuję choc trochę w futbolu, wie że jest to niemożliwe.
resztę listy przemilczę, bo reszta jest milczeniem
Borowski ma takie same umiejętności czysto piłkarskie jak Deco ?Gomez pisze:Deco - jestem w stanie wymienic 10 graczy o podobnej funkcji w zespole i o takich samych umiejetnosciach
pogratulować