Mercato Bianconerich

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post autor: Alkoholiko » 17 mar 2006, 0:27

No to co do mercato...letniego...to chodzą słuchy że Camoranesi ma odejść! Jeśli Mauro odejdzie to będzie to wielki błąd Capello że go puścił! Pierwszym do odstrzału jest dla mnie Emerson! Jak chce go Real to niech sobie go biorą - ja po nim płakał nie będe - na rynku jest wielu lepszych piłkarzy od Emersona na których stać Juve! Ale raczejnie odejdzie bo uczepił sie Capello jak rzep psiego ogona i łazi wszędnie za nim...chyba że Capello odejdzie...to wtedy może i Brazylijczyk - a odejścia Capello bym nie chciał!
Nie wiem tak dokładnie jak się mają sprawy z Chimentim, Tudorem, Kapo, Tacchinardim i Legrottaglie - są wypożyczeni? Jeśli tak to niech Juve się ich pozbędzie raz na zawsze! Chociaż na Tacchiego ja bym jeszcze postawił - dla mnie to bardzo dobry pomocnik...ale jak Capello go nie chce...to niech przynajmniej chłopaczyna odnajdzie się w Milanie - bo takie słuchy chodząże tam trafi!
Gladstone pewnie wróci z Hellas verona...ale w Juve nie ma narazie dla niego miejsca! Znów go gdzieś wypożyczyć....
Sevilla i kilka innych klubów z Hiszpanni przymierza sie na Zalayete - niech odejdzie - zbyt długo siedzi na ławce w Juve! Blasi - podobno Palermo go chce - niech odejdzie...w środku narazie nie ma dla niego miejsca! Tak samo jak dla Pessotto w obronie - chłopak już zagrał swoje w Juve i niech odejdzie na emeryturke do Torino najlepiej :)
Podobnie ma się sprawa z Birindellim - lubie tego zawodnika ale już dla niego miejsca w 11 nie widze - niech odejdzie do Sampy lub jakiegoś Empoli...na emeryturke :) Abbiatti odejdzie napewno do Milanu...trzeba znaleźć kogoś na ławkę! Także Olivera nie ma co liczyć na grę w pierwszym składzie...możnaby go wupożyczyc :) Treze ma już 29 lat...myśle ze to ostatni dzwonek zeby go dobrze sprzedac! Zebina wrócił do łask ale wiadomo czy znowu nie bedzie chciał odejść...ja bym go sprzedał...!

Kto ma przyjść...napewno Daniele Bonera!! Obrońca idealny dla Juve! Marchionni jest już zaklepany to dobrze - na lewą pomoc kogoś takiego Starej Damie potrzeba! Ma podobno przyjść C.Zanetti - lubie tego zawodnika...i bym bardzo chciał żeby grał na Stadionie Alpejskim w przyszłym sezonie! Potrerzbny jakiś skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia - tu mogłaby wrócić opcja Ljungberga....szybki zawodnik...troche stary..ale co tam :) Na rezerwowego bramkarza proponowałbym Storariego z Messiny lub Bucciego z Parmy! A w ataku postawiłbym na Milito z Saragossy...Jako uzupełnienie obrony Juve to Terlizzi z palermo by się nadawał....no i tak mamy zgrabny zespolik:

--------------------Buffon, Storari
-----------------------Bonnefoi

Balzaretti--------Thuram, Cannavaro------Zambrotta
Bonera--------------Terlizzi, Kovac---------Chiellini

Camoranesi-----Zanetti, Vieira-------------Nedved
Ljungberg-------Gianichedda, Emerson----Marchionni

---------------------Ibrahimović
----------------------Del Piero
------------------------Mutu
------------------------Milito

Wróć do „Wracając Do Meritum”