No i usuńmy te kartki za ściąganie koszulki, gościu się cieszy, a w rezultacie dostaje drugą kartkę i do widzenia.
Nie wiem czy było, byłem w tym tygodniu trochę poza internetem, czas na moją ulubioną serię.
Spoiler:
Cała sprawa jest spalona w momencie, kiedy Majkel Oliwer mówi not for me mate. Od tego momentu zaczyna się szukanie czegokolwiek, by to not for me mate potwierdzić:
- jak można powiedzieć (???), że they both come in high, gdzie wyraźnie tylko jeden wchodzi wysoko,
- nagle wymówką jest kontakt z piłką przed kontaktem z rywalem, pomimo tego, że Argentyńczyk dotknął jej pierwszy barkiem (jak ktoś w tym temacie wrzucał),
- coming into his space, tego komentarza nie rozumiem, dla mnie brzmi bardziej jakby dyskutowali o obostrzeniach i zasadach COVIDowych, a nie o sytuacji na filmie,
- na koniec zadowolony Webb mówi, że piłka była za nisko żeby zagrać główką xD, gdzie w tym kluczowym momencie jest gdzieś na klatce, gdzie chyba łatwiej walnąć głową niż nogą, abstrahując od tego, że miał też czas przed tym,
- także standardowe, że jakby sędzia jednak gwizdnął to na boisku, to byłby to karny.
To, jak wygląda komunikacja między nimi, nie przestaje mnie zadziwiać. Webb po którymś meczu w tym sezonie powiedział, że od tego momentu, VARowi będą pytać głównego, co widział na boisku i sprawdzać, czy to się jakoś pokrywa ze stanem faktycznym. Kompletnie tego nie ma, bo całość spalona jest na pierwszym zdaniu. To jak przy koszykówce Odegaarda była inicjacja z hands on the floor, gdzie ręce nie były kompletnie na ziemi. Tam chociaż był sensowny argument w postaci utrzymania balansu, tu tego w ogóle nie ma. Ale to inna sprawa, komunikacja za to tak samo nieprawdziwa.
Po raz kolejny, kompletnie bezużyteczna instytucja wideosędziowska. AVAR chyba czuje, że coś średnio to brzmi, ale boi się powiedzieć. Podobnie jak ten techniczny gość od niebramki-widmo, ale on to pewnie tam głosu za bardzo nie ma. Decyzja do przeżycia, ale proces w jaki do niego doszlI? No sorry, ale jest komiczny. Tyle zachodu by wytłumaczyć to, a tydzień później ten sam piłkarz za haj buta na Harrym dostaje... a nie nie dostaje nic, bo Harry faulował wg sędziego xD Na ten temat mogę gadać w kółko, ale zachowam na później.
Dobrze, że mamy już obstawione 2 z 3 ważniejszych stanowisk. Czekamy jeszcze na trenera, ale coś tak czuję, że to nie będzie Xabi. Strzał, ale takie przeczucie hehe.