Manchester United (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post autor: Loczek » 17 mar 2006, 18:40

Martinho pisze:Wy tu gadacie o Fletcherze a tu przed chwila taka informacja na Onecie sie pojawila:
Jak poinformował angielski dziennik "Daily Mirror", Manchester United rozmawia z Legią Warszawa o ewentualnym transferze młodego bramkarza Łukasza Fabiańskiego.

Fabiański, który w czwartek po raz pierwszy otrzymał powołanie do reprezentacji Polski, na mecz z Arabią Saudyjską, miałby być w zespole z Old Trafford zmiennikiem doświadczonego Holendra Edwina van der Sara.

Pierwszą ofertę klub z Manchesteru przysłał na Łazienkowską w ubiegłym roku. Kwota, jaką oferował wynosiła 2 mln funtów. Jednak Łukasz wspólnie z trenerami zdecydowali, że na wyjazd jest jeszcze za wcześnie.

- Chcę z Legią wygrać ligę. Jeśli Manchester naprawdę będzie mnie chciał, to zgłosi się z pół roku, czy za rok - stwierdził Fabiański.
Sam jestem zaskoczony ...
Jeśli mam być szczery podobne nowinki dziennikarskie działają na mnie jak Figo na kibiców Barcelony. To, co się wyprawia w prasie jest poniżej poziomu morza. Owszem, nie wątpię że Fabiański jest na celowniku niejednego klubu a la Great Britain, ale zmiennik van der Saara? Chyba zmiennik pod prysznicem, jako ktoś kto sprząta :wink: Nie oszukujmy się.
Co do Holendra, nie zaprzeczę. Farfocle puszcza, lecz jest po Peterze Schmeichelu jedynym zawodnikiem między słupkami, który jest godny gry na Old Trafford. Bo gdy przypomnę sobie sztuczki cyrkowe Massimo Taibiego, Bosnicha czy Bartheza, o Carrolu już nie wspomnę, to biegunka gniecie w krzyż.
Dla Fabiańskiego liczy się wygrać ligę z Legią? Przyjmijmy, iż taka sytuacja miała miejsce i Manu zainteresował się Polakiem. Wsponnieć wystarczy Dudka, który z Knurowa wystrzelił jak dorodny jelonek do Feyenoordu. Niby klub mniejszy, ale prestiż... z Knurowa do Holandii to tak jak z Legii do Manchesteru. Przykład, nie twierdzenie .
Więc, Legia ważniejsza od Manchesteru według dziennikarzy? Zabawne. Zapewne gaża podwójna, nawet gdyby się nie przebił do pierwszej jedenastki kupili by go inni, lepsi od legii. A tak ... a co z Rasiakiem ? :lol: Następca Nistelrooya? :pijemy: :haha: [/img]

Wróć do „Anglia”