Wykopmy rasizm ze stadionów !

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post autor: Chlopaczek » 17 mar 2006, 22:57

Ale ta nienawisc z czego wynika wedlug Ciebie?Chyba nie z tego ze Eto'o jest po prostu dobrym zawodnikiem i chcieli go wytracic z rownowagi zeby zle gral.Bo w takim razie cala nienawisc powinna skupic sie na wspomnianym juz Ronaldinho.

Wydaje mi sie ze ignorujesz problem rasizmu albo minimalizujesz go.To ze wyzywali Eto'o i nasladowali odglosy jakie wydaja malpy przy kazdym jego kontakcie z pilka jest dla mnie ewidentnym przejawem rasizmu.
Oni naprawde nie musieli wbiec na boisko z palkami i gonic E2 albo ubrac sie w kostiumy Ku Klux Klanu zeby mozna bylo powiedziec - tak to sa rasisci.
Dla mnie nie ulega watpliwosci ze to byli rasisci i problem jest powazny.

W III Rzeszy problem przesladowania Zydow tez nie byl zbyt widoczny.Inne kraje ignorowaly ekscesy (tak to nazwijmy).Dopiero wydarzenia Krzystalowej Nocy wyraznie pokazaly wszystkim ludziom ktorzy chcieli problem zawinac pod dywan ze to jednak nie sa przelewki.

Nie mozna tego robic w tym przypadku.Mamy czekac az jakiegos czarnoskorego pilkarza zabija?Dla niektorych i tak to nie bedzie wystarczajacy argument.Niektorym potrzebne by byly chyba masowe zabojstwa czarnoskorych zawodnikow zeby dostrzegli o co biega.Czarno na bialym jesli mozna uzyc tutaj takiego sformulowania.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”