Serie A 2023/2024

Matrixxx
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 220
Kibicuję: Inter

Serie A 2023/2024

Post autor: Matrixxx » 01 kwie 2024, 18:30

No ciekawe co zrobi Allegri. Generalnie chłop miał niesamowite szczęście, że trafił w odpowiednim momencie do Juve. Zespół poukładany po Conte, nieprawdopodobna defensywa na której można było oprzeć zespół i masa klasowych graczy. To jest gość, który mając odpowiednich piłkarzy, ogranych i takich którzy nie muszą być prowadzeni za rączkę był wstanie świetnie tym zarządzać. Ale czasy się zmieniły, teraz przychodząc musiał budować niemal od zera i efekty jego 3 letniej pracy są w moim odczuciu wręcz kompromitujące. W żadną ofertę od topowego europejskiego klubu nie wierzę a ciężko mi sobie wyobrazić, że zejdzie poziom niżej do zespołu typu West Ham itp. Arabia lub po prostu koniec kariery. No chyba, że wypełni kontrakt w Juve i zostanie jeszcze ten jeden sezon.

To co mnie bawi to fakt jak on jest chroniony przez włoskie media. Oczywiście jakaś tam krytyka jest, ale gdyby podmienić nazwisko Allegri na Conte, i gdyby to Conte zaliczył takie 3 sezony jak Maksiu to byłby rozjechany, zniszczony i deptany co weekend. Myślę, że to był główny powod jego powrotu do Juve i brak próby pracy w jakimś mocnym europejskim klubie. Tutaj liczył na ciepłą posadkę, w Realu czy Anglii by wyleciał po sezonie z jego sposobem gry. Kolejne kwestia czy w jakimkolwiek czołowym klubie w Europie jego metody pracy by przekonały piłkarzy. Wątpię.

Wróć do „Włochy”