AspHalt pisze:Na jednej z polskich stron Chelsea pojawiła sie informacja jakoby Mourinho miał spełnic życzenie Romana aby w Chellsea było wiecej znanych nazwisk i
Ja to zrozumialem raczej, ze Mourinho chce spelnic zyczenia kibicow (w tym Abramowicza), ktorzy domagaja sie gwiazd. Mozna powiedziec ze chce zrobic to z przymusu.
AspHalt pisze:Najprawdopodobniej to dziennikarska plotka ale mnie osobiście troche przeraza taka wizja Chelsea. Drugie "galacticos" ?
W sumie TeamTalk.Com to nie jakies tam tribalfootball.com, ich informacje sa raczej potwierdzone. Ale trzeba podkreslic to ze media na wyspach to najwieksi opowiadacze bajek nawet Times wiec moga rozne rzeczy wymyslec. Ale wypowiem sie na temat poszczegolnych zawodnikow.
AspHalt pisze:Nedveda
Napewno jeden z lepszych pomocnikow na Swiecie, ale czy jest sens sprowadzac pilkarza w wieku 31-32 lata
AspHalt pisze:Ibrahimovica
Napewno jeden z najlepszych napastnikow. Atak w Chelsea to napewno formacja do wymiany. Sadze ze Ibra by sobie poradzil w Lidze Angielskiej i w The Blues. Poza tym jest wysoki co bardzo pasuje do wizji Mourinho. Ale jakos nie wyobrazam sobie aby Juve chcialo go sprzedac, chyba ze Romek wylozyl by jakas powazna kase.
AspHalt pisze:Teveza
Powiem tak: dobry technik, drybler, jest szybki, ale moim zdaniem nie przydal by sie w Chelsea. Jakos nie widze malego Teveza w walce z wielkimi Angielskimi obroncami, napewno jest silny i potrafi walczyc, ale boje sie ze podzielil by los Crespo.
AspHalt pisze:A.Cole'a
Chyba jedyny pilkarz, ktory naprawde by sie przydal, bo lewej obrony na Stamford Bridge praktycznie nie ma, ale to malo realne aby gracz Arsenalu zagoscil w Chelsea. Juz raz Cambell pokazal ze przejscie do przeciwnej druzny z Londynu to samobojstwo, wiec watpie aby Cole dolaczyl do ekipy Mourinho.
AspHalt pisze:Ballack prawdopodobnie tez
Powiem poprostu NIE. Mimo ze Mourinho widzi go kolo Lamparda w pomocy to ja jakos nie moge sobie tego wyobrazic. I nie mam zamiaru ogladac go na Stamford Bridge.
AspHalt pisze:a co wy o tym sadzicie ?
Reasumujac: Mimo ze Abramowicz ma Chelsea nie chcem aby na Stamford Bridge, goscily swiatowe gwiazdy. Chelsea nigdy nie byla Realem i mam nadzieje ze nie bedzie. To tutaj z mlodych chlopakow robilo sie gwiazdy, a nie sprowadzalo sie je. Do transferow graczy: Ibra, Nedved, Tevez, Ballack jestem na NIE. Cole napewno by zalatal dziure na lewej stronie ale transfer malo realny. Napewno trzeba sprowadzic w lecie, klasowego napastnika bo to priorytet. I cos sadze ze z The Blues pozegnaja sie tacy zawodnicy jak Del Horno, Carvalho i Gudjonsen (