Wykopmy rasizm ze stadionów !

kamil_wloski

Post autor: kamil_wloski » 18 mar 2006, 14:59

fieldy pisze:Luis Aragones przecież nazwał Titiego "czarnym gównem" choc ten jest Francuzem [pochodzi z Martyniki]
był to nie jaki sposób na pobudzenie walki u Antoni Reyesa , ale taki sposó jest nie dobry :naughty: nie można w taki sposób pobudzać zawodnika który występuje do tego w tym samym klubie co Henry. tylko tak to jest , znam sie dobrze na piłce włoskiej i nie widziałem w ostatnim roku czy sezonie tak wielu afer z rasizmem jak w Hiszpani , wychodzi na to że jest to specyficzny kraj w który brakuje ludziom kultury... tak jak śmieszy mnie jedna sytuacja ale nie związana z rasizmem ale za to z Hiszpanią , a dokłądnie chodzi o zawoników szczególnie Barcy [Oleguer czy inny wychowanek tego klubu , prócz Puyola który powiedział ze obecnie jest neutralny i tak samo stawia Hiszpanie jak i Katalonie i gra dla tych dwóch zespołów , zaś Oleguer powiedział ze nigdy nie zagra w Hiszpani...] niewiem dlaczego można tak dzielić kraj na przeróżne regiony to wręcz nie realne jest np. we włoszech czy w polsce, ja sobie nie wyobrażam Repry Piemontu czy Repry Krakusów czy Slązaków... Moim zdanie jest takie ze Hiszpania jest krajem w który prawa są na marginesie i żyją honorem i tym ze żaden czarny człowiek nie może stopąc po ich ziemi...

pozdro

Wróć do „Piłka nożna na świecie”