Ja patrzę z punktu widzenia przeciętnego zjadacza chleba. PiS w miare suchą stopą przeprowadził nas przez covid i wojnę. Zaczął duże inwestycje które moga byc dla nas kamieniami milowymi w rozwoju (Swinoujscie, gazoport, CPK, atom). Znalazł 500 a potem 800 plus przez co wielu rodzinom sie jednak mocno poprawiło. Seniorom też dał. Nie odczułem jakoś tej 2 Grecji i totalnej biedy. Imho - żyło sie lepiej niz za PO 2007-2015.sickstick pisze: ↑08 maja 2024, 8:45Zielony ład który ponoć za pisora był narzucony i nie dało się z nim nic zrobić, zaostrzenie prawa aborcyjnego, skandaliczne tvp obrażające obywateli, inwigilacja połowy sceny politycznej, przestępcy zasiadający w parlamencie, handel wizami, skandale orlenowskie, budżet ziobry... mam wymieniać dalej? Tusk jest jaki jest, chyba nikt przy zdrowych zmysłach nie bierze go za wybawiciela, ale PiS to byłą degrengolada na poziomie rynsztoka i aż trudno uwierzyć że trzeba o tym ludziom przypominać. Wszystkie te rzeczy które wymieniłem powyżej (i wiele innych) trwałyby dalej w najlepsze gdyby pisor został u władzy, więc jak tu nie widzieć efektu sprzątania po tej hałastrze?
Na chyba że wszystkie powyższe wam nie przeszkadzają, wówczas nie było dyskusji.
Inflacja czy ceny paliw okazały sie (OMG, O DZIWO) wina rynkow a nie Pisu. Co do inwigilacji - mam to w d...., wiz sie okazało pareset, przestepcy w tym kraju maja sie swietnie za kazdej partii. Skandale Orlenu i ew inne oczywiscie do wyjasnienia ale czekam na porzadny audyt (jak i CPK) a nie medialny szum.
No ale patrze na to jak Kowalski...