Czekam na draft NBA, a pozniej mecz takze mam chwile na przemyslenia, a ostatnio zastanawialem na temat trenerow w Serie A i mam wrazenie, ze szykuje sie troche zmian (badz potencjalow na zmiane).
Inter - wiadomo, tam Inzaghi zostaje, sielanka i nie szykuje sie wiele zmian, a raczej kontynuacja.
Milan - wydaje sie, ze szykuja sie zmiany i mimo roku kontraktu Pioli odejdzie, a Milan szuka nowego trenera. Nie ma na razie konkretow, na razie najbardziej przewija sie wsrod plotek moj faworyt, ale zapewne dopiero z koncem miesiaca sie dowiemy czy faktycznie przyjdzie ktos nowy.
Juventus - mowi sie, ze Allegri ma odejsc, ale klopot jest taki, ze on zarabia kupe pienidzy i moim zdaniem Juventus go zostawi bo beda raczej patrzec merkantylnie, a nie pod katem projektu sportowego gdzie jak to widac na boisku to sie w ogole nie rozwija. Zmienia jak bedzie katastrofa i brak LM, a po dzisiejszym wyniku jest to jeszcze mozliwe.
Bologna - Motta przewija sie jako kandydat do topowych klubow, nie ma sie czemu dziwic bo kolejny sezon robi swietne wyniki, w tym zdecydowanie ponad stan. Zgadza sie i gra,i rozwoj zawodnikow, a na koncu wyniki. W nowym sezonie dojdzie Liga Mistrzow - przygoda niesamowita, ale zapewne spore ciezary w laczeniu z liga. Mam jakies przeczucie, ze Wloch zostanie jeszcze na jeden sezon, jak Xabi a pozniej dopiero poszuka innego miejsca dla siebie.
Atalanta - Gasp robi robote. Poczatek sezonu slaby, ale jak odpalili to finaly dwoch pucharow i znowu awans do LM (to w sumie dzis sie bedzie decydowac) takze Wloch zostanie i zapewne znow mu kogos sprzedadza, a ten i tak wypromuje innego gracza i dalej beda grozni.
Roma - przedluzyli De Rossiego. Po jego wejsciu byl entuzjam i wyniki sie poprawily (choc umowmy sie - poprzeczka po Mourinho nie byla wysoko ustawiona), ale moze sie okazac, ze nie doszlusuja do LM i znow bedzie LE. Jakos nie mam przekonania do niego, Roma to nadal awanturcznia druzyna, nie mozna wiecznie jechac na entuzjazmie i fajnej atmie. Przeczuwam, ze go zwolnia w trakcie nowego sezonu.
Lazio - Tudor od niedawna wiec dostanie nowe transfery, przebuduje druzyne.
Napoli - ja myslalem, ze Calzona przyszedl na dluzej a okazalo sie ze on tez na chwile i Neapol tez szuka nowego trenera. Ciekawe kogo wybiora - chcieli Conte, Italiano bedzie dostepny, moze Pioli. Szykuje sie znow lekka przebudowa, jak przed sezonem mistrzowskim wiec nowy trener bedzie ukladac po nowemu.
Fiorentina - Italiano jakis czas temu oglosil, ze odchodzi wiec Fiorentina szuka nowego trenera, a sam Wloch moze byc lakomym kaskiem na rynku. Dziwna ta Viola - w lidze nie zachwycali, ale za to znowu doszli do finalu pucharu w Europie. CIezko ocenic jednoznacznie jego prace choc uwazam, ze znajdzie gdzies etat.
Torino - Juric ma kontrakt do konca sezonu, nie slyszalem czy chca z nim przedluzac. Nie wiem czy zostanie bo zrobil z Torino sredniaka ligowego gdzie grajac z nimi czujesz sie jak u dentysty. Pytanie czy to Cairo wystarczy, czy chce czegos wiecej.
W reszcie stawki raczej nastroje dobre bo Lecce z Gottim robi wyniki ponad stan, Monza w miare stabilnie z Palladino, Genoa tez.