Premier League 2023/2024

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Premier League 2023/2024

Post autor: sickstick » 20 maja 2024, 16:22

Bernabeu pisze:
20 maja 2024, 16:15
Myślę, że to nieprawda, ale jeżeli to prawda to nie zdziwiłoby mnie jeśli byłbyś jedną z 6 osób na świecie, która tak podchodzi do śledzenia sportu na najwyższym poziomie.
Dlatego też już chyba po raz 4 w tyj dyskusji powtórzę, że ewidentnie podchodzę do kibicowania zupełnie inaczej niż wy. Bardzo się cieszę że udało mi się wreszcie tak ubrać argumentację w zdania, że ktoś to wreszcie zrozumiał ;)
masacra pisze:
20 maja 2024, 16:21
Myślę, że ludzie sympatyzują z drużynami z drugiego końca kontynentu dlatego, bo w dupie mają na jakim poziomie te drużyny rywalizują, liczy się tylko aby dobrze spędzić czas przy meczyku. No tak to widzę XD
Dokładnie tak, 20 lat temu kiedy zacząłem kibicować Arsenalowi stało się to dlatego że mają do wyboru Real na Polsacie i Arsenal na czeskiej dwójce uznawałem na zimno że w tym drugim meczu piłeczka będzie ładniej chodzić (co mnie w piłce nożnej od zawsze jarało najbardziej) i częściej te mecze wybierałem. Podobnie moje kibicowanie OKC jakieś 10 lat temu wzięło się z tego że Durant z Westbrookiem grali o wiele efektowniej i bardziej widowiskowo niż inne drużyny którym dawałem szansę - włączałem Suprs albo Lebrona i się nudziłem, a młode byczki z OKC dawały show. Tak się to właśnie zaczyna - wchodzisz w jakiś świat którego nie znasz i zaczynają cię przyciągać konkretne elementy, które osobiście stawiasz ponad innymi. A ty kiedy/jak/dlaczego zacząłeś kibicować Liverpoolowi?

Wróć do „Anglia”