Finał LE: Atalanta - Bayer Leverkusen (22.05.2024)

Awatar użytkownika
fekalia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 539

Finał LE: Atalanta - Bayer Leverkusen (22.05.2024)

Post autor: fekalia » 23 maja 2024, 7:44

Chlopaczek pisze:
22 maja 2024, 23:03
Gasperini szacun. Bardziej niz bardzo zasluzone zwyciestwo.
coco pisze:
22 maja 2024, 22:35
Brawo Gasp, zasłużyłeś za te wszystkie lata :brawo:
Super sprawa, że Gasperini wygrał to trofeum. Atalanta = Gapserini, to wszystko jego zasługa. Strach pomyśleć co się stanie z tym klubem, gdy kiedyś go zabraknie.

Z tego miejsca chciałem tylko zwrócić uwagę, że na polskim twitterze jest grupa gości spod znaku "CalcioMerito" uważających się za super zespół znawców włoskiej piłki, którzy tego Gaspa już dawno z klubu wypychali, bo to obrzydliwy, autorytarny typ, przez którego z klubu odeszły takie gwiazdy jak Gomez, Gollini :witam: czy Malinowski :witam: , a kolejni jak Demiral czy Maleh po odejściu "płakali" w mediach. Tylko ja się pukam w głowę gdy czytam takie rzeczy?

Diamen23 pisze:
22 maja 2024, 23:28
Atalantą musi zająć 5. miejsce w lidze, co jest mało prawdopodobne bo mają jeszcze dwa mecze do rozegrania
Dokładnie to wygląda tak, że Juventus (vs Monza) i Bolonia (vs Genoa) muszą wygrać swoje mecze w ten weekend, a Atalanta musi przynajmniej zremisować jeden mecz (grają z Torino u siebie teraz i 2 czerwca z Fiorentiną).
Ja się już głubię w tym wszystkim, ale Święcicki napisał, że jeżeli Fiorentina wygra LE, a włoskich drużyn w LM będzie 6 to wtedy i 9. miejsce z Serie A zagra w przyszłym sezonie w pucharach.

Wróć do „Puchary Europejskie”