Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1505
Kibicuję: od czasu do czasu

Liverpool (zbiorczy)

Post autor: Zygmunt-1 » 24 maja 2024, 21:27

Zastanawiam się nad losem Darwina Nuneza. Chłopak ostatnio udzielił wywiadu, w którym powiedział, że dobrze czuje się wśród swoich ludzi na kadrze, potem wspomniał, że w Almerii było fajnie, ciepło i w ogóle sympatycznie, a w Anglii to go obrażają na trybunach, ale on ma szczęście, bo nic nie rozumie. Na Urugwajczyka spadło dużo krytyki i gdzieś mam przeczucie, że on tego nie udźwignie. Dostatnie jeszcze jeden sezon u Slota, ale będzie tym samym Darwinem Nunezem, który pudłuje na potęgę i jest najczęściej łapanym zawodnikiem na spalonym. Ostatnio mignęło mi gdzieś, że to się wydarzyło bodajże 30 (!) razy. Często myślę sobie, że Darwin ma zwyczajnie niską inteligencję boiskową. Brak chociażby podstaw języka angielskiego też nie ułatwia mu życia. Ludzie go wyzywają a on nawet nie może nic odpowiedzieć, przejebane :badziewie: Mam obawy, że Anglia to nie jest miejsce dla niego i on się tu nie odnajdzie.

Druga kwestia - dużo było wypowiedzi ekspertów/kibiców/wstaw dowolne, że miejsce TAA jest w środku pola. Lijndersowi trochę się rozwiązał język i powiedział, że starał się przekonać do tego Kloppa wielokrotnie, ale Niemiec nie dał się namówić. W sumie bardzo prawdopodobne, bo Jorguś jest świetnym trenerem, ale też często pokazywał, że jest wybitnym uparciuchem. Czy zatem u Slota jest szansa na częstsze występy Trenta w środku pola, a Bradley zostanie pierwszym wyborem na boku obrony?

Wróć do „Anglia”