Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Tennessee
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 418

Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Tennessee » 13 cze 2024, 22:32

Bernabeu pisze:
13 cze 2024, 22:03
Tennessee pisze:
13 cze 2024, 21:32
Jaką winą de Ligt'a są kwoty wywalane na jego sprowadzenie? A potem tylko piszą, że przepłacony, że się nie nadaje.
Ktoś sobie z tym poradzi, a komuś innemu to wjedzie na mental.
Biedny Mathijs De Ligt, który jako środkowy obrońca - 20-latek z Eredivisie, dostał kontrakt na poziomie 7-8 baniek netto, czyli pensję na poziomie światowego topu.
Nieee, weź przestań.

Oczywiście każdy chętnie weźmie duże pieniądze. Ale przecież to nie jest wina piłkarza jak wygląda system płacowy. Po pierwsze.

Po drugie, nie wiem jak De Ligt, ale są sportowcy w tym piłkarze którzy poświęcają całe życie na ciężki trening.

Poznałem paru zawodowych piłkarzy, niby fajne życie, kasa, wszyscy cię lubią ale... na wysoki poziom musisz dobrze zapierdalać. Od małolata, trening to ich praca. Za którą dostają wynagrodzenie, zgadzam się czasami za duże.

Natomiast menadżer/agent zarabia kupe kasy na plecach tych piłkarzy, na ich mozolnej, często bardzo ciężkiej pracy. A zarabiają też gigantyczne pieniądze, niby w imię czego? bo ja to potrafię dobrze negocjować, czy po prostu mam znajomości.

Myślisz, że De Ligt dostał coś na piękne oczy? bo w jego roczniku tylko on był dobry, w takim klubie jak Ajax? konkurencja musiała być ogromna, a on musiał sobie wypracować pozycję. Jak domniemam talentem i właśnie ciężką pracą.

Ja ogólnie uważam, że piłkarze zarabiają za dużo, to często niszczy tych chłopaków, ale przecież to nie oni ustalają te ceny, ktoś proponuję gigantyczną kase to podpisujesz, proste.

Wróć do „Niemcy”