Knajpa, czyli swobodnie o EURO '24

Awatar użytkownika
Tennessee
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 621

Knajpa, czyli swobodnie o EURO '24

Post autor: Tennessee » 19 cze 2024, 0:25

Wszystkie drużyny już miały okazję się zaprezentować, wiadomo nie ma co wyciągać daleko idących wniosków po pierwszych spotkaniach, ale małe podsumowanie czemu nie.

Gospodarze zaliczają świetny start, choć rywal nie postawił poważnych warunków. Morale Niemców na pewno wystrzeliło więc można się spodziewać, że będą mocni.

Hiszpania zrobiła dobre wrażenie, mnie osobiście zaskoczyli bardzo, spodziewałem się ciężarów z Chorwacją.
Trener de la Fuente to z mojej perspektywy anonimowa postać, ale może być w tym metoda, przecież przechodził szczeble młodzieżowe. Trzeba mieć oko na Hiszpanów.

Anglia słabo, ale oni raczej przyzwyczaili do tego za sterami Southgate'a.
Ogólnie mecz Serbia - Anglia to najsłabsze spotkanie pierwszej rundy.

Holandia wygrał z nami, ale ciężko mi ich ocenić. Do naszych meczów podchodzę bardziej emocjonalnie niż analitycznie.
Przed turniejem sprawiali wrażenie mocniejszych. Zobaczymy co pokażą z Francją. Na pewno muszą poprawić środek pola.

Francja średnio, ale oni często wchodzą w turniej z lekką sennością. W dalszym ciągu faworyt.

Belgia piach, największy wtopa w pierwszej rundzie, duży minus i analogicznie Słowacja duży plus.
Ekipę Calzony miałem okazję oglądać po raz pierwszy i mega zaskoczenie. Ciekawy, ofensywny styl, bez przesadnego respektu dla rywal. To może być czarny koń.

Rumunia mega pozytyw, z marną kadrą zrobili świetny wynik. Nabrali pewność siebie przed kolejnym meczem. Raczej nie ugrają za wiele, ale może to wysokie zwycięstwo da im awans z trzeciego miejsca.

Najlepszy mecz Turcja 3:1 Gruzja/Hiszpania 3:0 Chirwacja.

Na plus: Niemiec, Hiszpania, Słowacja, Rumunia.
Na minus: Anglia, Belgia, Ukraina.

W drugiej kolejce między innymi mecz Hiszpania - Włochy i Holandia - Francja.

Wróć do „EURO 2024”