GRUPA D: Polska, Holandia, Austria, Francja

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

GRUPA D: Polska, Holandia, Austria, Francja

Post autor: Sergek » 21 cze 2024, 20:20

Bernabeu pisze: ↑
21 cze 2024, 20:10
...
To wszystko niestety widać. Holandia to był klasyczny przykład, kiedy średniak oddał trochę więcej niż wszyscy się spodziewali i zaczęło się. Do tego doszedł świniak Koeman, ładny garnitur, kilka pozytywnych wywiadów po meczy i pyk, grzejemy. W porównaniu do 711 myślę, że jakiś progres jest, bo były próby ataku, strzelili Holandii pierwsi, pognębili VVD itd. itp., a w Katarze to często i tego nie było. No ale CM z grupy wyszedł, więc jak to w futbolu bywa, sytuacja nie jest jednoznaczna hehe.

Nie wiem naprawdę z czego to wynika, ale u nas ciężko jest stworzyć choćby zalążki czegoś sensownego. Austria dała się na trochę zepchnąć, ale generalnie widać było, że oni są nastawieni proaktywnie, chcą atakować, dominować i to ostatecznie oddało. Na pewno istnieje jakieś uniwersum, w którym zdobywamy punkt czy trzy, ale to w stylu, który ani nie jest powtarzalny ani znajdujący odzwierciedlenie w przemyślanych działaniach czy poleceniach.

Z Francją na 99% zagramy spoko meczyk, trochę też zależy to od tego, czy dziś zapewnią sobie awans. Ale myślę, że i tak będzie przynajmniej poprawny. Urbański wejdzie od 1 minuty, ktoś tam inny, popykają bez presji, raz czy dwa nawiną Upamecano i znowu zaczniemy.

Tak jak wczoraj napisałeś o Hiszpanii. Oni mają swoją kulturę gry, z której wynika, że na ogół będą lepsi od rywala. Niestety my też mamy swoją.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2024, 20:43 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „EURO 2024”