Polska na Euro 2024

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Polska na Euro 2024

Post autor: Mr.Chris » 24 cze 2024, 17:54

Ehhh, wiedziałem, że będzie brakować naszego wojownika z Blachy i Trapezu. Kamciu, wróć.

A tak poważnie, to Kiwior i Bednarek, to nie są kiepscy obrońcy. Ok, nie są klasy światowej (ani nawet kontynentalnej :P ), ale imo to najlepsi nasi obrońcy i prawdopodobnie lepszych nie znajdziemy ani w chwili obecnej ani do następnych eliminacji. Jednak jak mamy grać trójką, to trzeba im wieżowca, który zaasekuruje środek i będzie zbierał górne piłki. Dawidowicz nim nie jest, jest zbyt cipowaty i się łamie, a Salamon jest zbyt elektryczny - do tego przedsięwzięcia wybrałbym jednak Salamona, ponieważ potrafi przynajmniej powalczyć i lepiej zdominować strefę.

Ja wiem, że fajnie było by pozbyć się połowy kadry, ale bądźmy realistami. To reprezentacja, a nie klub w FIFA lub w 3 lidze, gdzie można sobie co chwila wymieniać pół składu.

Trzeba przede wszystkim dostosować taktykę do obecnych zawodników i tak jak gra na trzech obrońców + wahadła może nie być głupia przy takim zestawieniu, tak jednak nie nadaje się zupełnie do grania tak defensywnie jak z Austrią.

Wróć do „EURO 2024”