Niesamowite jest, co może siedzieć w głowie Southgate'a, że wybiera ciągle ten sam skład, a jak wiemy szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów. Szwajcaria to poważny zespół, więc te wszystkie słabości Anglii powinna wykorzystać.
Ja bym zmienił wiele, ale pierwsze co mnie uderza to duet bocznych obrońców. Walker nie gra zbyt ofensywnie, skupiając się na zabezpieczeniu tyłów, gdzie jak zawsze robi dobrą robotę, wykorzystując swoją szybkość i umiejętność bronienia 1 na 1. Można by więc skorzystać z tego i po drugiej stronie ustawić ofensywnie grającego bocznego obrońcę, ale Trippier na lewej stronie jest wykastrowany i traci połowę ofensywnych atutów. Z tego względu po prostu zamieniłbym ich stronami. Saka miałby większe wsparcie i prawa strona byłaby znacznie groźniejsza.
Ciężko ogląda się Anglików. Ciekawe czy dzisiaj Southgate na niepowodzenie zareaguje zmianami. Dla mnie to niepojęte, że gra nie idzie, wynik nie pomyśli, a oni dalej grają to samo, a Bowen, Gordon i Watkins siedzą na ławce. Już nie mówiąc o braku zaufania do Trenta na prawej obronie.