Odnośnie TV - puchary będą siłą rzeczy mieć mniejszą oglądalność jak nadają je na kodowanych kanałach, które mało kto ma. Finał LM oglądałem bo to chyba jedyny mecz, poza rywalizajcą polskich klubów, które były dostępne w otwartych kanałach.
Obecne Euro to najgorsze jakie widziałem, przynajmniej z tych co dość uważnie śledziłem - od 2004 roku.
- topowe druzyny zagrały słabo z wyjątkiem Hiszpanii i Niemiec, zwłaszcza słabe Portugalia, Belgia, Francja, Włochy, Chorwacja
- mimo wszystko w półfinale zagrały same topowe drużyny, nikt nowy się nie przebił
- czarne konie - Szwajcaria nie wykorzystała szansy na półfinał, Austria odpadła po wyjściu z grupy, Turcja która zaskoczyła w 1/8 odpadła w ćwierćfinale, Gruzja zrobiła wynik ponad stan, ale nie miała szans na przebicie się dalej
- klęska Europy środkowo-wschodniej - nikt nie zrobił jakiegoś dobrego wrażenia, zespoły które wyszły z grupy odpadły w 1/8 finału
- coraz więcej imigrantów w zachodnich drużynach - zwłaszcza w krajach beneluxu, Francuzów już prawie nie ma, ale już powoli gonią ich Holendrzy.