Ja to nie wiem ale wiemy dobrze ze ta rozmowa to nasze gdybanie oparte na wydarzeniach z przeszlosci. Nie moge sie z toba nie zgodzic ale moge tez isc w inna strone. Przede wszystkim Edwards nie ma ciszy i nudy, bo co jest juz potwierdzone zajmuje sie kupieniem Bordeaux dla FSG. Na sto procent siedzi i rozmawia z Hjusem, przyklepuje jego pomysly i na chwile obecna duzo rozwiazan moze byc oparte o jego know-how ale IMO jego udzial jest relatywnie maly i jak Lysy mowil z kim rozmawial to rozmawial codziennie z Hjusem i dla mnie ma to sens.masacra pisze: ↑13 lip 2024, 17:56No niby tak ale przypuszczam, że Edwards przyniósł swoje know-how w kwestii transferów i klub raczej będzie operować z czasów przed jego odejściem. Tzn przynajmniej tym sobie tłumacze ta ciszę na morzu w temacie Liverpoolu w tym okienku. Bo druga opcja to moja ulubiona teoria o biedapoolku, który ma te 30-40mln funtów do wydania co roku i jak w którym wyda więcej to potem odpokutowuje to w następnym. W zeszle lato poszło 95mln na czysto, także tak
A my o tym gadamy bo nic sie nie dzieje hehe.
No i uwazam ze jest cicho, bo... wlasnie nic sie nie dzieje a nie dlatego ze insajderzy zostali odcieci. Zreszta w poprzednich latach insajderzy tez odzywali sie wtedy kiedy juz cos sie dzialo, ale jak dobijalismy targu z kims poza UK to przeciez dziennikarze z tego kraju lub kraju zawodnika byli glosno. A teraz jest kompletna cisza. Nie wiem na ile mozemy interpretowac slowa Hjusa z konferencji, ale na jego pierwszej wspolnej ze Slotem powiedzial ze musimy byc oportunistyczni. I ja jestem w stanie w to uwierzyc, bo ten klub to zwykla oportunistyczosc czy reaktywnosc i brak jakiejkolwiek proaktywnosci i zmiany sie w tym nie spodziewam. Zeszlego lata wydalismy sporo jak na nas i bede zdziwiony choc mam nadzieje ze bede zdziwiony.
Mamy coroczna szanse na wzmocnienie zespolu i uzupelnienie luk ktore zdecydowanie mamy. Z tylu glowy mamy tez kontrakty dla VVD, Salaha czy TAA oraz/lub zaplanowanie sukcesji po szczegolnie tych dwoch starszych. Jezeli jest jakis klub ktory jestem w stanie sobie wyobrazic ze robi zdecydowane NIC, to jest to nasz klubik z Mersisajd.
Ja to generalnie spodziewalem sie od samego poczatku spokojnego lata ale no tak z 1-2 transfery przewidywalem. Nowy trener ktory musi zobaczyc zawodnikow. Rozgrywki reprezentacyjne przez ktore wielu zawodnikow przyjedzie z opoznieniem. To sie sumuje. No i transfery dalej przewiduje. To jeszcze nie jest moment na uruchomienie maszyny marudzacej (przyznam tez ze to kolejne lato gdzie moja aktywnosc w czytaniu o pilce noznej zdecydowanie maleje) ale jak bedziemy konczyc lipiec i nic sie nie bedzie dziac to troche zaczne sie martwic.
No bo przeciez nie zaczniemy kolejnego sezonu bez wzmocnienia np. DMa co nie? Nawet pomimo tego ze nasz jedyny zawodnik majacy cokolwiek wspolnego z ta pozycja mowi ze drugi by sie przydal
Niestety wraz z uruchomieniem modelu wieloklubowego i dalszych nadziei FSG na klub w NBA (bo nie widzialem aby cokolwiek sie zmienilo) nie spodziewam sie wiekszych zmian w funkcjonowaniu a bedziemy jedynie ogladac proby podtrzymania tego co jest.