Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post autor: Sergek » 29 lip 2024, 10:24

Tzn. ta oferta Marsylii była jakiś czas temu, jeszcze zanim kupili z dwóch pomocników De Zerbiemu. Ktoś podjął w ten weekend decyzję by puścić to do mediów. To co się IMO stało, to - doszło do wspominanego co 5 minut, zapoznania się Slota ze składem i zauważenia kto może pasować, a kto nie. Zresztą, w przekazie medialnym z wczoraj też pojawiają się takie informacje, że Japończyk nie będzie w jego planach.

I w sumie z Betisem było widać dlaczego, co jest nie też nowością. W internecie śmieszkują też, że na jednej z sesji treningowych puszczanych na żywo było widać, że się męczy, ale osobiście tego nie widziałem.

Endo miał lepsze momenty, ale ławka i mecz raz na jakiś czas, to max. w czym mógłbym go tu widzieć. Jones powiedział ostatnio, że bardzo podoba mu się w jaką stronę idzie Slot z treningiem, tj. czuć zwiększoną istotność środka pola. Jest mniej grania na hura i wpychania piłki w pole karne:

Endo do takiego grania średnio pasuje. Czasami zagra dobrą piłkę, ale już np. przyjęcie piłki z kimś na plecach mocno szwankuje. Dwumecz z Palace to dobry przykład, Hughes z Whartonem strasznie go tam gwałcili i chyba w obu spotkaniach zszedł w przerwie XD Czyszczenie też średnio mu wychodzi.

Ja jestem za takim bezwzględnym podejściem, bardzo nam tego brakowało w ostatnich latach. Tylko pytanie, jaką mamy alternatywę?

Wróć do „Anglia”