Pasztet pisze:Bonso napisał:
Co mówiło przez megafon i dlaczego się zamknęły,
Mi się wydaje że to był jakiś nadajnik z samolotu czy czegoś (bo na pewno mieszkancy wyspy dostrzegli by takowy) i bunkier się zamknął, żeby osoba wciskająca guzik nie mogła wyjść na ten czas i zobaczyć jak to się tam znalazło
Dokładnie....
Zapewne podczas tego jak te pomieszczenie sie zamkneło...Pasztet pisze:Bonso napisał:
od jak dawna te zapasy leżą w dżungli !
no chyba własnie nie za długo, bo przecież to była droga do bunkra, a nią przecież często chodzili, więc raczej nie możliwe aby wczesniej tak sobie obok tego przechodzili i niezauważyli tego...
Pisakk pisze:Bonso napisał:
Myślę, ze te zaznaczone punkty to oczywiście były bunkru, a to posrodku..cała tajemnica tej wyspy ?
Też mi się wydaje, że to usytuowanie pozostałych bunkrów. Ciekawy ten znak zapytania pośrodku .
To sa napewno, bunkry, każdy ma jakaś nazwqe przypisana... na tym obrakzu można zauważyć, że nie wszystkie bunkry są z sobą połączone, że jeden jest zmazany... obok każdego jest jakaś notatka po łacinie... co dla prawdziwych maniaków nie stanowi problemu...:
Nil actum reputa si quid superest agendum = Don't consider that anything has been done if anything is left to be done
(LOCATION: Just below of center "?")
Aegrescit medendo = The disease worsens with the treatment. The remedy is worse than the disease (!!!!)
(LOCATION:Just below top left of map)
Sursum corda = Lift up your hearts
(LOCATION:Slightly left of top center of map - written 3 times)
Malum consilium quod mutari non potest = It's a bad plan that can't be changed
(LOCATION:Left of center "?", just below The Staff Hatch)
Cogito ergo doleo = I think therefore I am depressed
(LOCATION:Just below Flame hatch)
Credo nos in fluctu eodem esse = I think we're on the same wavelength
(LOCATION:Bottom right of Arrow Hatch)
Ut sit magna, tamen certe lenta ira deorum est = The wrath of the gods may be great, but it certainly is slow
(LOCATION:Just below Swan Hatch)
Liberate te ex inferis = Save yourself from hell
(LOCATION:Right of Swan hatch, above CV III)
Hic sunt dracones = Here be dragons
(LOCATION:A bit higher than bottom right of map)
Mus uni non fidit antro. = A mouse does not rely on just one hole
(LOCATION:Right of center "?", left of CV IV)
niektóre z nich są bardzo ciekawe...
i właściwie w odcinku miało się pojawić 5 ciekawych rzeczy więc mamy:
1.Jedzonko
2.Zamknięcie pokoju
3.Diagram
4.Henry nie jest Henrym
i 5. moim zdaniem. potwierdzenie, że na wyspie jest 6 bunkrów
I pośród tych notatek na tym diagramie, można znaleść kilka ciekawych informacji, że coś sie nie udało, w 85r., że co 6-8 miesiecy cos sie dzieje (chyba jedzonko zrzucają), że 5 razy chyba ktoś padł... podczas siedzenia w bunkrze... i ciekawe info na temat systemu o nazwie Cerberus (dymek ??)
TO na tyle... jak mi sie cos jeszcze wspomni, to dam od razu znać...
P.S Tu jest wszystko cacy zrobione