Futsal

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

Futsal

Post autor: matt_ » 25 wrz 2024, 16:50

W Uzbekistanie trwają mistrzostwa świata w futsalu. Zakończyła się już faza grupowa, turniej wszedł w decydującą fazę. Na razie bez większych niespodzianek, w sumie aż do teraz. Wenezuelczycy w grupie z Iranem, Francją i Gwatemalą wygrali tylko jeden mecz, co minimalnie wystarczyło by się znaleźć w 1/8 finału (jedna stracona bramka więcej i zamiast nich weszłaby Panama). Tam czekało ich spotkanie z Hiszpanią, trzecim zespołem Europy. Nie pękli jednak przed mocniejszym rywalem i m.in. dzięki trafieniu bramkarza (tak wykopnął, że piłka ominęła wszystkich i wpadła za linię :D), niespodziewanie znaleźli się w ćwierćfinale! Tam czekają nieźli Ukraińcy, w tej chwili 4. drużyna Starego Kontynentu. W półfinale prawdopodobnie Brazylia, tam już się raczej skończy rumakowanie jednych i drugich.

O 17:00 Paragwaj - Afganistan. Paragwajczycy to ciekawy zespół, w 2021 mieli swój moment z Argentyńczykami (wicemistrzami świata), skończyło się jednak 1:6 :) Afgańczycy to debiutanci, na razie idzie im nieźle. Pokonali Angolę i przegrali tylko 1:2 ze wspomnianą wcześniej Argentyną. Czy to ich stawia w roli faworyta? Zobaczymy. Gdzieś mi mignęło, że MŚ transmituje TVP Sport, ale ja oglądam na FIFA+.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”