Pisakk pisze:Co wcale nie znaczy dobrze

I ja mam nadzieję, że Zieńczuk w końcu dostanie sznasę by odetchnąć... na ławce.
Faktycznie szkoda, że Brożek nie zagra, bo to już druga sytuacja kiedy po dobrym meczu nie występuje w następnym. Poprzednio trafiło się tak na derbach, a i tak z niezrozumiałych powodów zagrał Zieńczuk przeciw Legii. Nie wiem czemu trenerzy boją się nie go nie wystawiać. Marnuje 100% sytuacje, wszyscy na niego pomstują, a on gra dalej. W poprzednim sezonie można było wcisnąć na lewą stronę Paulistę, Barreto, Brożka... Nie było wymówki, że nie ma go kim zastąpić. Teraz mam nadzieję, że w Poznaniu wybiegnie Mijailovic albo Burns, ale wiadomo, że to marzenie ściętej głowy. Niedługo trener po meczu powie " Zieniowi idzie na treningach, gorzej w meczach... ale wszyscy wiemy, że to dobry zawodnik i powinien grać. Marek naprawdę się stara".
A nastawienie Brożka może się zmienić. Te ciężkie treningi muszą się w końcu do czegoś przydać
[EDIT]
Moje gratulacje, naprawdę szybka i mądra reakcja. Właśnie dzisiaj zauważyłem, że coraz bardziej poważne gazety wikłają się w zabawy rodem z tabloidów. Konkretnie Wyborcza, która z dwóch zdań wypowiedzianych na konferencji zrobiła temat "Petrescu krytykuje Janasa". A Petrescu stwierdził, że nie odpowiada mu odległóść jaką piłkarze mieli do pokonania na sparing z Arabią. I to jest prawda, trzeba być idiotą, żeby tyle targać piłkarzy. Petrescu powiedział też ogólnie pominiętą kwestię "Gdyby rozegrano mecz w kraju, selekcjoner mógłby wziąć nawet 20 piłkarzy". Ale to Petrescu krytykant, bo walnął zdroworozsądkową opiniąoficjalna pisze:Petrescu zaatakował władze Wisły! Petrescu krytykuje politykę transferową Wisły! Petrescu krytykuje lekarzy Wisły! Petrescu skrytykował piłkarzy! Petrescu skrytykował klubowych działaczy! Petrescu atakuje dziennikarzy!
Petrescu zaatakował władze Wisły! Petrescu krytykuje politykę transferową Wisły! Petrescu krytykuje lekarzy Wisły! Petrescu skrytykował piłkarzy! Petrescu skrytykował klubowych działaczy! Petrescu atakuje dziennikarzy! - oto skrót najważniejszych doniesień prasowych na temat Wisły Kraków, które od pewnego czasu dominują w relacjach prasowych z konferencji prasowych z Reymonta. Co ciekawe następnego dnia po każdej publikacji tego rodzaju zgłasza się do rzecznika prasowego klubu dziennikarz i z troską w głosie pyta, czy właściciel klubu już czytał artykuł. A nawet jeśli nie czytał, to czy: A. już podjął decyzję o zdymisjonowaniu trenera? B. już postawił ultimatum trenerowi? C. już negocjuje z trenerem X na temat objęcia zespołu Wisły? Odpowiedź zawsze brzmi tak samo: D. panowie, nie rozśmieszajcie rzecznika prasowego!
Już wkrótce wszyscy kibice i sympatycy Białej gwiazdy będą mogli śledzić na bieżąco co naprawdę powiedział Dan Petrescu, czy i kogo "zaatakował" podczas kolejnej konferencji prasowej. Od tego tygodnia bezpośrednio po spotkaniach prasowych z Danem Petrescu zapis video konferencji będzie publikowany na oficjalnej witrynie klubowej www.wisla.krakow.pl.
Nawet z wypowiedzi o tym, że Petrescu nie jest pewien, czy wypożyczenie Kmiecika do Polonii było dobrym posunięciem zrobili "krytykę polityki transferowej".
Dzisiejszy komentarz pana z Wyborczej:
"Dan Petrescu robi wszystko, by zyskać miano ligowego skandalisty. Niektórzy go już porównują do trenera Chelsea Jose Mourinho".