LM: Juventus Turyn - Arsenal Londyn 5.04.2006

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post autor: Chlopaczek » 03 kwie 2006, 21:31

Mialem grac na awans Starej Damy ale jednak odpuszcze.

To co robi Capello jest dla mnie niezrozumiale.Wielki trener zaprawde powiadam wielki dlatego bez wahania przyjme ze jestem zbyt glupi zeby zrozumiec wystawienie wiekszosc zawodnikow z podstawowego skladu w ostatnim meczu z Treviso.Malo tego Fabio zmienil Camoranesiego a jak wiadomo ten nie zagra z Arsenalem.Pilkarze Starej Damy biegali ponad 95 minut w sobote.Gdzie tu sens?Gdzie logika?Tak jak mowie jestem za glupi zeby to pojac.

Arsenal imponujacy dorobek wyjazdowy w tej edycji LM - 4 mecze 4 zwyciestwa.Nie spodziewam sie jednak ich zwyciestwa w Turynie bo Stara Dama przegrala w tym sezonie tylko jeden mecz u siebie na dodatek w Pucharze Wloch.BBC podalo ze Fabregas nie zagra.Pojechal do Turynu w roli straszaka.Jesli okaze sie to prawda jest to oczywiscie z korzyscia dla turynczykow.

Pilkarze Starej Damy wydaja sie zmeczeni.Capello rzadko stosuje system rotacyjny.Zazwyczaj gra taka sama jedenastka a zmiany na poszczegolnych pozycjach sa wynikiem kontuzji lub kary za kartki.Przywiazanie do Zlatana bardzo mnie dziwi.To przypomina mi sytuacje w Milanie z Seedorfem na szczescie Holender jest w o wiele lepszej formie niz Szwed.W srode moze wyjsc brak ogrania niektorych zawodnikow takich jak Giannichieda czy Blasi (ten to juz w ogole :P ).Tym bardziej ze nie sa to zawodnicy na miare potyczek z Arsenalem.

Zwraca tez uwage bilans bezposrednich starc zespolow prowadzonych przez Capello z zespolami prowadzonymi przez Wengera.Capello wygral tylko raz (Milan-Monaco 3:0 w 1994 roku) przegral 2 razy (ostatni mecz oraz Roma-Arsenal 1:3 w 2002 roku) a raz zremisowal (Arsenal-Roma 1:1).

Oslabienia obu zespolow sa raczej znane i nie bede o nich pisal ale na pierwszy rzut oka widac wyraznie ze straty po stronie gospodarzy sa wieksze (nawet biorac pod uwage jak tacy pilkarze jak Vieira czy Camoranesi zagrali w Londynie).
Fani Starej Damy zyja nadzieja na powrot Del Piero i sprawienie niespodzianki bo wyelimowanie Arsenalu to bedzie niespodzianka.Niespodzianka ale nie cud :)

Do boju.

Wróć do „Puchary Europejskie”