To co robi Capello jest dla mnie niezrozumiale.Wielki trener zaprawde powiadam wielki dlatego bez wahania przyjme ze jestem zbyt glupi zeby zrozumiec wystawienie wiekszosc zawodnikow z podstawowego skladu w ostatnim meczu z Treviso.Malo tego Fabio zmienil Camoranesiego a jak wiadomo ten nie zagra z Arsenalem.Pilkarze Starej Damy biegali ponad 95 minut w sobote.Gdzie tu sens?Gdzie logika?Tak jak mowie jestem za glupi zeby to pojac.
Arsenal imponujacy dorobek wyjazdowy w tej edycji LM - 4 mecze 4 zwyciestwa.Nie spodziewam sie jednak ich zwyciestwa w Turynie bo Stara Dama przegrala w tym sezonie tylko jeden mecz u siebie na dodatek w Pucharze Wloch.BBC podalo ze Fabregas nie zagra.Pojechal do Turynu w roli straszaka.Jesli okaze sie to prawda jest to oczywiscie z korzyscia dla turynczykow.
Pilkarze Starej Damy wydaja sie zmeczeni.Capello rzadko stosuje system rotacyjny.Zazwyczaj gra taka sama jedenastka a zmiany na poszczegolnych pozycjach sa wynikiem kontuzji lub kary za kartki.Przywiazanie do Zlatana bardzo mnie dziwi.To przypomina mi sytuacje w Milanie z Seedorfem na szczescie Holender jest w o wiele lepszej formie niz Szwed.W srode moze wyjsc brak ogrania niektorych zawodnikow takich jak Giannichieda czy Blasi (ten to juz w ogole
Zwraca tez uwage bilans bezposrednich starc zespolow prowadzonych przez Capello z zespolami prowadzonymi przez Wengera.Capello wygral tylko raz (Milan-Monaco 3:0 w 1994 roku) przegral 2 razy (ostatni mecz oraz Roma-Arsenal 1:3 w 2002 roku) a raz zremisowal (Arsenal-Roma 1:1).
Oslabienia obu zespolow sa raczej znane i nie bede o nich pisal ale na pierwszy rzut oka widac wyraznie ze straty po stronie gospodarzy sa wieksze (nawet biorac pod uwage jak tacy pilkarze jak Vieira czy Camoranesi zagrali w Londynie).
Fani Starej Damy zyja nadzieja na powrot Del Piero i sprawienie niespodzianki bo wyelimowanie Arsenalu to bedzie niespodzianka.Niespodzianka ale nie cud
Do boju.