Mój jedyny klasyk na Camp Nou to 07.10.2012... ale jak skoncza remont organizujemy powtórkę z synem.Ilka pisze: ↑27 paź 2024, 17:42Zmieniając temat: pytanie do kibiców Barcy. Był ktoś z Was na El Clasico na CN? Tak sobie dziś pomyślałam, że skoro muszę jeszcze zaliczyć mecz Barcy na nowym stadionie to najlepszym meczem byłoby El Clasico! Dodatkowe bonusy to Lewy i Szczęsny. Pewnie bilety na taki mecz jest trudniej dostać. Ja byłam na meczu z Celtą, który był w środę. Było około 55 tyś kibiców więc bilety jeszcze w dniu meczu były, ale na taki Real pewnie trzeba z wyprzedzeniem!
Bilety już wtedy było potwornie trudno zdobyć i były bardzo drogie. 12 lat temu płaciliśmy po 1000 zł od osoby.
Nie można ich było kupić w otwartej sprzedaży, bo pierwszeństwo maja socios. Ale w tamtych czasach polscy socios byli pomocni, i pamiętam, że kupowałem dwa bilety na konta socios z Polski. Odbieraliśmy je z automatów rozlokowanych po Barcelonie. Pamiętam też, że był jakiś fuzy problem z wydrukiem z tych automatów, ale o co chodziło dokładnie to już nie kojarzę.
W tamtych czasach jeździłem na Camp Nou dość regularnie i Klasyk był spełnieniem marzeń..