O futbolu na luzie...

Awatar użytkownika
firmino
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 23

O futbolu na luzie...

Post autor: firmino » 02 lis 2024, 14:01

Można powiedzieć, że Gyokeres odbił się też od Championship, w sezonie 2020/21 strzelił zaledwie 3 bramki w 30 meczach, a był już wówczas 23-latkiem. Nikt go nie skreślił i później miał dwa bardzo dobre sezony w tej lidze, zapracowując sobie na transfer do Sportingu, gdzie drugi sezon z rzędu jest kozakiem. Na to że nie wywalczył sobie miejsca w Brighton można spojrzeć dwojako - z jednej strony można go za to zrugać, z drugiej strony stwierdzić, że Brighton to specjaliści w wynajdowaniu młodych perełek, więc skoro go zatrudnili, to uznali, że jest w nim coś specjalnego. I się nie pomylili, po prostu Szwed okazał się zawodnikiem, który dość późno rozkwitł. W tym roku oglądałem kilka razy Sporting i spodobał mi się. Ma ciąg na bramkę, jest silny, szybki, ma dobry, mocny strzał. Wydaje mi się, że jest lepszy od Darwina Nuneza. Pewnie latem sięgnie po niego ktoś mocny. Czy Manchester United będzie go chciał? To chyba zależy od tego, jak w tym sezonie będzie spisywał się Hojlund. Jak będzie strzelał, to raczej Szweda nie będą dodatkowo brać.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”