Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2154

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: venomik » 02 lis 2024, 20:40

No też jestem ciekaw jak Wy słuchacie tych audiobooków. Słuchowiska - spoko, jakoś dają radę (chociaż coś naprawdę długiego w tej formie... chyba tylko Trylogia Husycka, a to czytałem wczesniej już), ale audiobooka nie daję rady. Teoretyczną zaletą jest możliwość 'czytania' gdy faktycznie czytanie nie jest możliwe. W aucie, na spacerze, ale wtedy skupiam się na otoczeniu i co chwilę mi coś z książki umyka.
Dlatego wolę juz jakieś podcasty popularno-naukowe czy do nauki hiszpańskiego. Jak pominę z minutę czy dwie to nic się nie stanie.

A co do teatru to też polecam komedie. Tutaj w sumie najmniej jest potrzebnym zabiegów stricte filmowych niż w innych produkcjach i łatwiej to wtłoczyć w małą przestrzeń. Do tego śmiech jest zaraźliwy. Jak kilkanaście lat temu pierwszy raz moja dziewczyna namówiła mnie na wyjscie do teatru, to był to Boing Boing w krakowskim teatrze Bagatela.
Później mnie pół naszego wyjazdu (byliśmy na tydzień) bolała szczęka od tego śmiania się.
Polecam wszystkim (poza Clonerem, tam niestety są zbyt nieodpowiednie tematy i jest facet, co spotyka się z dwiema kobietami)

Wróć do „Hyde Park”