Przed rewanżami. W Mediolanie dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku. Tamtejszy Milan podejmie mistrza Francji-Lyon. Jak wiadomo we Francji padł rezultat bezbramkowy. Wtedy nie wystąpił kluczowy zawodnik przyjezdnych-Juninho Pernambucano. Wszystko jeszcze nie jest stracone dla Lyonu, głupi faul w okolicy pola karnego i Milan może być w tarapatach. Jednak nie powinno dojść do czegoś takiego. Typ: 2-0 dla Milanu.
W Hiszpani, w mieście Villarreal, rozegra sie też bardzo ciekawa konfrontacja. Na półwysep Iberyjski przyjedzie Inter. W Mediolanie wygrał Inter 2-1. Villarreal strzeli jedną bramke i nie straci jej i jest w półfinale. Czy Riquelme i spółka przejdą Włochów?Według mnie nie. Typ: 1-1.
W Barcelonie Barca podejmie Benficę. Ronaldinho i spółka ostatnio zremisowali w meczu na szczycie z Realem 1-1. Czy ten sam rezultat będzie w katalonii. Blaugrana musi wygrać jesli chce dalej awansować, najlepiej bez dogrywek itp. Typ:2-0
W Turynie mistrz Włoch podejmie Arsenal. Bianconeri według mnie juz raczej bez szans, w Londynie polegli bezdyskusyjnie 2-0. Według mnie defensywnym style Capello i spóla nic nie zdziałają. Typ:0-0