Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Makis » 04 kwie 2006, 19:17

Toudinho pisze:
Chivu obrońca bardzo dobry, dość uniwersalny, ale strasznie kontuzjogenny i młody co jest jego dużym atutem. Wiekszość meczy As Roma przesiedział na trybunach. Nie potrzeba nam kolejnego krysztalowego obrońcy, jest jeszcze jedno ale mianowicie "syndrom Waltera Samuela" tez z As Roma, też obrońca też sumka 20 mln...i grał fatalnie moze tak być, ale nie musi ja w jego miejsce postarał bym się o Jorge Andrade, ale jakoś nie widze pary Ramos-Andrade...moze kolejny raz zapolujemy na Gabi Milito...
IMHO zbyt pochopnie zrezygnowano z Samuela. Wiadomo, ze potrzebowal czasu na przystosowanie sie do nowego systemu gry, jaki obowiazuje w Hiszpanii. Poza tym, przez pierwsze pol roku jego gry w Madrycie, Real gral praktycznie bez defensywnego pomocnika, bo dopiero zima sciagnieto Gravesena. To sprawialo, ze obrona miala, wiecej pracy, a co za tym idzie wiecej szans na bledy. Mimo wszystko postawilbym na Rumuna. Patrzac na jego wiek i umiejetnosci, cena nie jest wygurowana. Co do Andrade, to tez jestem zwolennikiem tego pilkarza, ale o ile wiem ma teraz jakas powazna kontuzje, ktora wykluczyla go z mundialu (moge sie mylic). Jest to na pewno klasowy obronca, sprawdzony w Hiszpanii. Ma juz swoje lata. Nie slyszalem jednak, aby Krolewscy sie nim interesowali.

Wróć do „Hiszpania”