Inter Mediolan (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino » 05 kwie 2006, 8:49

Roberto Mancini:

"Fizycznie byliśmy dobrze przygotowani i graliśmy całkiem dobrze w pierwszej połowie. Jednakże stracona bramka zmieniła wszystko. Chłopy dali z siebie wszystko, ja ponoszę odpowiedzialność i nie mam nic do powiedzenia na ten temat. Trener powinien brać na siebie odpowiedzialność i nie boję się tego. Kwalifikacja była w naszym zasięgu. Jesteśmy lepsi od Villarrealu, zdecydowanie zrobiliśmy trochę mniej niż oni i zmarnowaliśmy ważną szansę. Jesteśmy smutni przez to, że nie awansowaliśmy do półfinału."

Zapytany o zmianę Figo odpowiedział:

"Nie było go z nami przez 20 dni, zużył dużo energii i to jest powodem dlaczego zdecydowałem się go zmienić. Pomyślałem, że przesunięcie J. Zanettiego do przodu i wstawienie Mihailovic'a da nam okazję przy stałych fragmentach gry. Figo dał z siebie wszystko, nie mógł dać więcej"

Inter lepszy niż Villarreal...
Statystyki po wczorajszym meczu:

Villarreal Inter

10 celne strzały 2
10 niecelne strzały 4
17 faule 21
11 rzuty rożne 2
1 spalone 1

To pokazuje, że Inter zagrał wczoraj bez charakteru. Bez tej iskry, którą miał chociażby w zeszłym sezonie gdzie potrafił grać do końca. Teraz Inter przypomina mi zespół z ostatnich tygodni pracy Coupera - bez pomysłu, bez wyobraźni i bez wyników. Wydaje mi się, że cierpliwość Morattiego też ma granice i w końcu się wyczerpała.

Wróć do „Włochy”