Polskie stadiony

Awatar użytkownika
Coroner-ka
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: Coroner-ka » 05 kwie 2006, 21:49

Przyznam szczerze że mnie to ruszyło, czy ten Jasinski jest tak głupi, że nie potrafi myśleć ekonomicznie jak można porównywac te dwie inwestycje . Przykładowo państwo sponsoruje oba obiekty . Czy kościół jako obiekt kiedykolwiek będzie zarabiał , czy zwrócą sie zainwestowane pieniążki , nie wydaje mi się . Natomiast stadion zarabiać będzie na miasto i to grubą kasę , inwestycje zwróci się po kilku latach , a nawet szybciej . Stwierdzam że jest to wypowiedz przygłupa.

Jeśli chodzi o sponsorowanie stadionów przez państwo , ja śledziłam dogłębnie budowę stadionu i nie jest prawda że głównym sponsorem jest panstwo , z kasy miasta wypłynęło jak najmniej. Taki maleńki datek, ale nie bez kozery sie dołożyli , wszak są włascicielami i będę mieć - wpływ na podejmowanie decyzje. , ogromne dywidendy. Do miasta napłynie fala kibiców , miasto będzie zarabiać na tym krocie, wiec co tu porównywać. (I tu mamy kolejny przykład mądrości naszej kochanej władzy.) W tym celu powstają hotele restauracje i wiele nowych obiektów , a co za tym idzie tworzone są nowe stanowiska pracy, miasto rozwija się ekonomicznie. Czy kościół nam to zaoferuje? Nie- my musimy jeszcze co niedziela zostawiać na tace!!!!!

Wiele miast interesuje sie budową obiektów sportowych , jest to doskonały pomysł na zarabianie, ale szkoda się rozpisywać z klerem nie wygramy i za kilka miesięcy w wiadomościach pokażą nam owy pierwszy sponsorowany przez nasze pieniążki kościółek.

Wróć do „Polska”