Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Liverpool (zbiorczy)

Post autor: Sergek » 25 lis 2024, 22:11

gdzies na poczatku sezonu po pierwszym marudzeniu w mediach bylo ze no oczywiscie ze z pilkarzami pewnie nikt nie rozmawial, bo przeciez rozmawia sie z agentami i cos na pewno sie dzieje, teraz jestesmy juz prawie w nowym roku i dalej nic nigdzie nie ma (kontrakt konate tez gdzies utknal)

co do zaprzyjaznionych rezimowcow to wlasnie mam troche inne zdanie, bo to jest raczej tuba klubu a nie pilkarzy - dlatego tez ktos dzis powiedzial, ze z reguly salah nie rozmawia z nikim po meczu, a teraz sam zagadal. to jest gdybanie, ale mam wrazenie ze ten taniec juz uprawialismy. jak dwa czy trzy lata temu jego kontrakt byl przedluzany to bylo duzo gadania w mediach, marudzenia, domyslania sie ze pewnie chce za duzo a ostatecznie okazalo sie ze jego spelnione zadania niespecjalnie byly takie przesadzone.

jak tak jest to sie zgadzam z niechecia do dawania nowego kontraktu. ale uwazam ze jakby salah nagle chcial jeszcze sowita albo jakakolwiek podwyzke ponad to co juz ma, to juz dawno mielibysmy glowna strone athletic.com tym zasmiecona. ale nie mamy.

jak egipcjanina lubie i szanuje, tak cala sytuacja nie bylaby problemem gdybysmy a) nie mieli 3 kluczowych zawodnikow w ostatnich kilku miesiacach kontraktu, b) regularnie nie udawadniali ze mamy ostatnio problem z kupieniem pilkarzy ktorych chcemy i ktorzy nie maja klauzuli w kontrakcie oraz c) regularnie nie udawadniali ze kazdy powod jest dobry by kogos nowego nie kupowac.

bo majac na uwadze ze zaraz kolejny afcon to obawy oczywiscie sa. i to nie tylko to. ale ja mam wieksze obawy ze po odejsciu salaha naszym atakiem po prostu bedzie jakas wariacja gakpo-nunez-diaz. albo gdzies tam doak wskoczy.

i ja nie sadze ze salah musi specjalnie taki taniec w mediach wykonywac, kazdy widzi jak istotny dalej dla nas jest i wiekszosc chce by pozostal. dla mnie klub jest bardzo malo wiarygodna instytucja ostatnimi czasy i oczywiscie zaden pilkarz nie jest wiekszy od klubu (wiec jak ma nagle jakies absurdalne zadania ponad to co juz ma to rozumiem niechec) tak ja mam malo zaufania do ambicji tej wersji klubu.

oczywiscie za na razie przyjemna tranzycje ze slotem plusik. ale transferowo jak ktos czyta ten temat to zna moje zdanie.

Wróć do „Anglia”