Domek nr 10 (temat luźny)

Awatar użytkownika
Ilka
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2807
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Domek nr 10 (temat luźny)

Post autor: Ilka » 09 gru 2024, 15:09

@venomik no to zdrówko :)

Chciałam jechać na Jarmark Bożonarodzeniowy więc pojechałam. Miałam do wyboru Kraków lub Wrocław. Niestety koleżanka jechać nie mogła więc zabrałam mamę i pojechałyśmy do Wrocławia. W Obornikach Śląskich mamy rodzinę więc noclegi darmowe :) Owszem ceny z kosmosu, ale akurat dwie dyszki za grzanca z takim kubeczkiem nie uważam za jakąś kosmiczną cenę. Ale oczywiście było dużo rzeczy, których w takiej cenie bym nie kupiła. Mama dla taty wzięła np. jakąś litewską kiełbaskę, której cena to 300 zł za kilogram :shock: Wzięła oczywiście mniej no ale stówę zapłaciła. Cóż raz można :)
Ja sobie nic nie kupiłam. Jedynie kubeczek będzie na pamiątkę :)

Bardzo dobre były te grzance! Piłam wrocławski z rumem i świąteczny.

Na obiad poszliśmy do Piwnicy Świdnickiej i niestety ale tamtejszy klimat mnie zawiódł, jeśli chodzi o jedną z najstarszych restauracji na świecie. Trochę żałowaliśmy, że nie wzięliśmy do degustacji zestawu tamtejszych piwek, ale jedno z nich piłam i było dobre. Ceny hmm .. takie chyba średnie. Nie stołuje się na codzien w knajpach więc nie mam co porównywać.

Weekend jak najbardziej udany :) To co chciałam zobaczyłam no i z rodzinką się spotkałam.

Wróć do „Hyde Park”