FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Berik » 08 kwie 2006, 12:50

Jutro mecz z Racingiem a tu cisza :P Noi jeszcze Aragones powolal Puyola, Inieste i Xaviego :shock: Co do Puyola, to wiadomo pewniak na obronie, Iniesta swoimi ostatnimi wystepami zasluzyl na powolanie, ale Xavi??pan Aragones powinien wiedziec, ze sa wazniejsze rzeczy niz zgrupowania kadry 2 miesiace przed mundialem...Xavi ledwo wrocil do sprawnosci(i to nie na 100%) i juz jest powolywany. Nawet jesli nie zagrac ani minuty w meczu Hiszpanii, i bedzie mial lzejsze treningi to i tak sadze, ze Aragones nie zachowal sie odpowiednio. Z jednej strony dodaje otuchy Xaviemu powolujac go i pokazujac, ze wierzy w niego, ale z 2 strony wyleczenie w pelni kontuzji jest duzo wazniejsze.Aragones nie raz mowil, ze Xavi zostanie powolany na mundial, wiec powinien dam odpoczac "6" Barcy. Nie ma sie co spieszyc z powrotem na boisko. Lepiej wrocic za pozno, niz za wczesnie. Ale znajac sztab medyczny Barcelony, to moga nie puscic Hernandeza na zgrupowanie kadry. Co do innych powolan, to brakuje mi Oleguera. Ula spisuje sie bardzo dobrze ostatnio, a przy powolaniu takich zawodnikow jak Salgado czy Melli to po prostu nie wiem czy Aragones sie nie osmieszyl. Salgado, w Realu praktycznie w ogole nie gra, a jesli juz zagra to od razu slyszy bardzo duzo krytyki. Melli za to popelnia zbyt duzo bledow, nie mowie, ze nie zasluzyl ale .....Oleguer na dzien dzisiejszy jest duzo pewniejszy :P Co do meczu z Racingiem, to mam nadzieje, ze ryj da odpoczac Ronaldinho i Eto'o. Samuel strzelil w koncu bramke i moze nareszcie sie odblokowal, ale odpoczynek nikomu jeszcze nie zaszkodzil. Ronni za to, ostatnio gra naprawde przecietnie i tylko pojedyncze zagrania pokazuja jego wielki geniusz. Mecz z Racingiem nie powinien byc za trudny wiec zmiennicy dadza sobie rade. Jest w swietnej formie Larsson, Ezquerro i GIuly, ktory musi grac jak chce jechac na mundial.

Wróć do „Hiszpania”