Żulczyk pierdzieli bez sensu (pisał też żeby wyłączyć Dolby czy Stereo i włączyć jakieś zwykłe ustawienia) bo jakoś inne seriale są dobrze udźwiękowione. Po prostu polskie seriale i filmy mają taką przypadłość od lat.dias pisze: ↑13 sty 2025, 15:15Żulczyk to tłumaczyl chyba na swoim peju, mówiąc, że to głównie orzez wymogi serwisów streamingowych, które uderzają do użytkowników, a oni najczęściej oglądają w słuchawkach, gdzie tego problemu nie ma.Eyesmon pisze: ↑13 sty 2025, 14:29Ja skończyłem wczoraj Wzgórze Psów
Książkę bardzo lubię, serial niestety skraca pewne wątki mocno i dla nieznających książki może być czasem trudny w odbiorze. Ale te 6/10 dam głównie za Więckiewicza
Natomiast nie sposób nie wspomnieć o fatalnym udzwiekowieniu. Myślałem że te problemy odeszły do lamusa wraz z wkroczeniem platform jak MAX czy N bo tam nie pozwolą sobie na takie druciarstwo ale jednak twórcy Wzgórza pokazują że można i to obejść:)
Zreszta ten problem coraz częściej jest słyszalny równiez w zagranicznych produkcjach.