FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2412

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: moody » 22 sty 2025, 18:01

sickstick pisze:
22 sty 2025, 15:43
moody pisze:
21 sty 2025, 21:56
Bernabeu2 pisze:
21 sty 2025, 21:47
Nie wiem skąd pomysł, że musi być kontakt żeby był faul, to sprzeczne z przepisami piłki nożnej. Co najwyżej moglibyście pisać, że Szczęsny nie przeszkadzał w poruszaniu typa z Benfiki, ale wiadomo, że przeszkadzał (nawet jak dodał od siebie), bo inaczej by się wpadłby w niego Benfikarz.
podasz jakies przyklady faulu bez kontaktu z rywalem? nie bardzo przychodza mi do glowy
Nigdy nie widziałeś gwizdka za zbyt wysoko uniesioną nogę albo za zagradzanie rywali drogi do piłki? :> Tego karnego można chyba podciągnąć pod to drugie, bo Szczęsny wykonuje tutaj ruch przeciwny do kierunku ruchu piłki.
z ta "za wysoko podniesiona noga" racja, zapomnialem o istnieniu takiego przepisu, tam rzeczywiscie gwizdza czasem bez kontaktu z rywalem

odnosnie wczorajszych karnych to na zywo wydawaly mi sie bardziej kontrowersyjne niz po obejrzeniu powtorek

byl kontakt szczesnego z noga zawodnika benfiki (zreszta sam polak przyznal w wywiadzie po meczu, ze faulowal), byl ciagniety za koszulke yamal, wiec tu i tu karny prawidlowy, choc w obu przypadkach bardziej to atakujacy wykorzystali pretekst do polozenia sie, niz rzeczywiscie ich te interwencje rywali powalily. najbardziej kontrowersyjny od poczatku wydawal mi sie potencjalny faul fermina przed golem na 4-5, ale z powtorek wynika ze w pierwszej kolejnosci to on byl faulowany, wiec chyba dlatego sedziowie z varu w ogole sie nad tym nie pochylili

Wróć do „Hiszpania”