Też przyznaję że jestem mocno zaskoczony. Jest też teoria że Szczęsny jednak od początku był sprowadzany do roli bramkarza podstawowego ale skoro został ściągnięty z emerytury to w klubie woleli by najpierw odbył dłuższy cykl treningowy zanim wróci do poważnej gry.Delpiero14 pisze: ↑27 sty 2025, 19:08Na razie to chyba wygląda tak że Szczęsny w tych 5 meczach zaliczył już dobrych kilka wylewów przy próbie wyjścia z bramki i skasowania akcji rywali. No Penia jest jaki jest, ale prawda jest taka że od dłuższego czasu był w bardzo dobrej dyspozycji oraz co kluczowe potrafi czytać grę i lepiej się odnajduje w tej taktyce Barcelony. Rozumiem za co Penia stracił miejsce w bramce, ale decyzji Flicka o stawianiu z uporem maniaka na jednego a teraz na drugiego bez przerwy podczas gdy bramkarzami można normalnie rotować to już nie. Nie wiem, może nikt mu o tym nie powiedział.
Nie wiem czy to prawda czy jednak bardziej stało się tak że po prostu wygrał w ostatnich tygodniach tą wewnętrzną rywalizację. Ale jeżeli rzeczywiście wygrał to kontrowersyjnie biorąc pod uwagę parę interwencji.
Ja mimo wszystko ufam Flickowi. Skoro tak zdecydował to pewnie wie co robi.