FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Leszek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 311

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Leszek » 27 sty 2025, 19:52

Delpiero14 pisze:
27 sty 2025, 19:08
Na razie to chyba wygląda tak że Szczęsny w tych 5 meczach zaliczył już dobrych kilka wylewów przy próbie wyjścia z bramki i skasowania akcji rywali. No Penia jest jaki jest, ale prawda jest taka że od dłuższego czasu był w bardzo dobrej dyspozycji oraz co kluczowe potrafi czytać grę i lepiej się odnajduje w tej taktyce Barcelony. Rozumiem za co Penia stracił miejsce w bramce, ale decyzji Flicka o stawianiu z uporem maniaka na jednego a teraz na drugiego bez przerwy podczas gdy bramkarzami można normalnie rotować to już nie. Nie wiem, może nikt mu o tym nie powiedział.
Też przyznaję że jestem mocno zaskoczony. Jest też teoria że Szczęsny jednak od początku był sprowadzany do roli bramkarza podstawowego ale skoro został ściągnięty z emerytury to w klubie woleli by najpierw odbył dłuższy cykl treningowy zanim wróci do poważnej gry.

Nie wiem czy to prawda czy jednak bardziej stało się tak że po prostu wygrał w ostatnich tygodniach tą wewnętrzną rywalizację. Ale jeżeli rzeczywiście wygrał to kontrowersyjnie biorąc pod uwagę parę interwencji.

Ja mimo wszystko ufam Flickowi. Skoro tak zdecydował to pewnie wie co robi.

Wróć do „Hiszpania”