Nie no ja teraz tez byłem w Albanii i Neapolu i za loty zapłaciłem chyba niecałe 800zł, a za 5 noclegów ze śniadaniami (crossaint + kawa/herbata) 200 euro, więc w sumie jakieś 1600zł. Na 2 osoby.
W Tirnie transport z lotniska 5 euro za osobę (czyli w sumie 20 euro). W Neapolu na nogach szliśmy, żeby iść przez Katakumby i przy okazji zwiedzić miasto. 850zł za osobę + obiady/kolacje/pamiątki. Jakbym od tego odliczył paliwo, które w tym czasie bym wyjeździł + catering, którego nie biorę to wyszłoby mi pewnie 300-400zł + koszt obiadów/kolacji. Jasne, że na miejscu wydałem sporo, ale przez to ze loty/noclegi były tak tanie to się w żaden sposób nie ograniczałem.
Da się zwiedzać tanio, kwestia poszukiwania okazji. Dzisiaj patrzyłem na loty to znalazłem Triest, Bolonie, Kopenhage za mniej niż 200zł, Perugie, Bari, Dubrownik, Zadar, Dublin za mniej niż 300zł. Mówię o cenie w 2 strony tylko z lotnisk które mi pasują (Kraków/Katowice) i tylko w terminach które mi pasuję (max 5 dni wliczając weekend).