Saudi Professional League

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1509
Kibicuję: od czasu do czasu

Saudi Professional League

Post autor: Zygmunt-1 » 31 sty 2025, 21:58

cloner pisze:
31 sty 2025, 21:11
Toney to może i Anglik, ale uzyłem zwrotu "topowy", a on sobie pykał w Championship.
Nie do końca, bo w sezonie 22/23 jego bilans w Premier League dla słabego Brentford to 33 mecze i 20 bramek, a sezon wcześniej 33/13. Do tego obecny w kadrze Anglików, z którą zdobył srebro na ostatnich ME. Napastnik na Wyspach jakby nie było topowy, obok Watkinsa to może nawet najlepszy angielski napastnik w lidze był. Kto wie w którym miejscu byłaby jego kariera jakby nie te prawie 300 dni zawieszenia. Liczyłem, że jakiś lepszy klub go przygarnie, niby 28 lat czyli nie młodzieniaszek, ale strzelać umie, widziałbym go w takim Tottenhamie, a jakby przeczekał te kilka miesięcy to może i nawet w Arsenalu by grał po kontuzji Jezusa. No ale gdybanie, dostał ofertę od Arabów i poszedł.

W sumie mam coraz więcej zrozumienia dla grajków idących do Arabii. Jakby nie było kopanie piłki to ich praca, widać nie każdy ma ambicje rywalizować w Lidze Mistrzów z najlepszymi czy grać w lidze z top 5. Jedni chcą walczyć o trofea, a drudzy za priorytet mają bardzo dobry zarobek bez aż tak dużego wysiłku na boisku. Jak do Arabii idzie gość po trzydziestce to oczywiście łatwiej mi to przełknąć, jak idzie taki Diaby w wieku 25 lat to nie jest to dla mnie takie oczywiste, ale finalnie końcowy wniosek jest taki sam. Każdy idzie żeby zarobić, jak w każdej pracy.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”