I pewnie gdyby nie to, że tylko wypożyczyliśmy zbędnych, to byśmy kupili. Niemniej, jeden został wymieniony, a dwóch i tak nie widniało w planach, więc dobrze się stało. Martwiłbym się, gdyby został sprzedany Garnacho, który próbuje się wpasować i nie byłoby zastępstwa.
5 zawodników na 2 pozycje wydaje mi się całkiem spoko opcjąpiotrcies pisze: ↑04 lut 2025, 2:59Obecnie nie mamy ani jakości, ani głębi składu. Kto na dwie pozycje nr 10? Mainoo, Bruno, Garnacho i Amad. Przy czym Amad obstawia wahadło, bo bez niego nie ma tam gracza umiejącego zrobić coś do przodu, a dodatkowo jeden z tych graczy nr 10 musi grać głębiej, bo inaczej nie zestawimy środka.
Sorry, jeszcze Eriksen, ale on na wylocie i obstawia końcówki. Mounta nie liczę, bo jak on zagra jeszcze 5 meczów, to już będzie spoko.
Docelowo widzę tam Diallo. Chłopak naprawdę świetnie tam pasuje pomimo braku doświadczenia na tej pozycji. Błyskotliwy w ataku, zadziorny w defensywie i całkiem wydolne płuca jak na młodego skrzydłowego.piotrcies pisze: ↑04 lut 2025, 2:59Dalej - wahadło. Wzmocniliśmy lewe, choć tutaj transfer kota w worku, a wciąż brakuje prawego. Mazraoui i Dalot to nie są wahadłowi i oni do przodu nie dają nic. Nie ma od nich żadnych zagrań do przodu, które pomagają kreować, oni umieją glownie odegrać do tyłu i tyle. Dlatego tam musi grać Amad, ale wtedy nie mamy obsady na „10”. Znów brakuje gracza.
Ale tak jak wszyscy doskonale wiemy, trzeba póki co łatać 10. I ja nigdzie nie piszę, że jej nie chcę ani że nie podoba mi się fakt, że nie spróbowano nikogo kupić/wypożyczyć (Tel mi się nie kojarzy z takim zawodnikiem). Zwróciłem jedynie uwagę na fakt, że każdy z trzech zawodników od dawna jest wykopywany z klubu, a jak już się poczyniło porządne kroki do ich pozbycia się, to jest płacz, że nie ma kim grać
Słowo klucz. WSPOMÓC.piotrcies pisze: ↑04 lut 2025, 2:59naprawdę bierzesz pod uwagę Shawa na wahadle? Serio? Po tylu kontuzjach i przy jego zdrowiu najbardziej wymagająca fizycznie pozycja na boisku? Shaw, jeśli będzie dostępny, to obstawi lewą pozycję w trójce, nie wahadło. Jeśli już by poszedł na bok, to nie mamy lewonożnego obrońcy do trójki po kontuzji Martineza, więc znów mamy brak.
Nie. Nie sądzę, że nagle jak rycerz na białym koniu wjedzie i rozwiąże wszystkie nasze potrzeby zarówno zaspakajając pozycję lewego wahadła oraz lewego bocznego obrońcy. Na lewe wahadło wjeżdża Dorgu i mam nadzieję, że dojedzie prędzej niż później. Na lewym boku obrony pewnie będą grali na zmianę Yoro/Mazraoui/Heaven (to chyba nasz jedyny lewonożny typowy obrońca teraz?). Shaw się tam gdzieś wkomponuje i miejmy nadzieję uda mu się rozegrać 500-800min na tych dwóch pozycjach do końca sezonu. A po sezonie miejmy nadzieję zwolni miejsce na liście płac.