Mistrzostwa forum w szachach 2025

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 193

Mistrzostwa forum w szachach 2025

Post autor: Leszek » 06 lut 2025, 20:31

Leszek - venomik - R

https://lichess.org/A2Vzq2RM/white#0

venomik(Z) - Leszek

https://lichess.org/fBkdc8ro/black#0
------------------------------------------------------------------------------------------

W pierwszej partii przez mniej więcej połowę trwania mimo wszystko czułem się że jestem nieco bardziej w defensywie niż rywal. Ostatecznie w którymś momencie venomik chyba jednak razem ze mną zatracił się w wymianach co wyprowadziło rywalizację na nieco mniej zbadane terytorium, wyrównało batalię. Finalnie gdy były te moje szachy damką to znów ta presja czasu, powtórzenie sekwencji i remis.

W drugiej nieco za szybko pozwoliłem z kolei ja na jakieś takie mniej zbadane terytorium bliżej mojej bramki. Był moment gdy wydawało się że w drugiej z rzędu partii uda mi się jako tako wyjść z opresji, ale finalnie od pierwszego błędu powodującego za duże straty w pionach potem już venomik mnie pod tym kątem dopadł na całej linii co przesądziło temat.

Gratuluje rywalowi i wiadomo też że żegnam się już z turniejem jako uczestnik. Zostaje już tylko Leszek jako prowadzący.

Uaktualniona tabela grupy A.

1. venomik 3 5 (374)
2. Samuraj 3 3 (292)
3. Leszek 4 2 (210)

Zatem już wiadomo że venomik i Samuraj wchodzą do półfinału. Natomiast jeszcze nie wiadomo tak na 100% kto z którego miejsca bo została im jeszcze jedna partia do rozegrania.

venomik - Samuraj

I to będzie zarazem ostatnia partia całej fazy grupowej. Jak venomik wygra albo zremisuje to wyjdzie z 1 miejsca. Jak wygra Samuraj to w ruch pójdzie liczydło bo wówczas WR zdecyduje kto z którego miejsca :) A to ma znaczenie w półfinałach pary utworzą się na krzyż więc to będzie tak czy inaczej ważna partia :wink:

Gratuluje raz jeszcze @venomik i czekam też na rozegranie waszej ostatniej partii z @Samuraj

Wróć do „Gry Forumowe”