Mistrzostwa forum w szachach 2025

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 193

Mistrzostwa forum w szachach 2025

Post autor: Leszek » 07 lut 2025, 21:40

No dobra, to czas oficjalnie otworzyć rundę półfinałową. Mam nadzieję że każdy z półfinalistów zaznajomił się z treścią dzisiejszego ważnego posta którego napisałem o 18:14 a jeżeli jeszcze tego nie uczynił to uczyni.

Nie jest tajemnicą kto z kim rywalizuje w półfinale bo pary się utworzyły na krzyż tak jak na turniejach piłkarskich, czyli 1A vs 2B oraz 1B vs 2A.

Nie będę rozwijał teraz raz jeszcze szczegółów tego co opisałem o 18:14. Rozpiszę tylko formalnie obie pary. Z jednym zastrzeżeniem że o ile od Cementa dostałem już informację o tym że chce półfinały zacząć grać białymi szachami w pierwszej grze, o tyle od Samuraja wciąż nie mam zwrotki, a jednak chcę już rozpisać te półfinały. Zatem zrobię tak że przyjmę założenie że Samuraj pewnie wybierze również że chce zacząć białymi i tak rozpiszę teraz jego parę. Ale zachowam sobie to prawo że jeżeli jednak Samuraj mnie powiadomi że woli zacząć czarnymi to jeszcze zdążę edytować rozpiskę jego pary z DDK. No dobra, zatem rozpisujemy pary:

Półfinał nr 1:

SAMURAJ
DDK

Samuraj - DDK

DDK - Samuraj

+ ewentualnie dalej:

Samuraj - DDK

DDK - Samuraj

Samuraj - DDK

DDK - Samuraj

itd....

Półfinał nr 2:

CEMENT
VENOMIK

Cement - venomik

venomik - Cement

+ ewentualnie dalej:

Cement - venomik

venomik - Cement

Cement - venomik

venomik - Cement

itd....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ok, zatem od teraz drodzy półfinaliści możecie się już umawiać i grać. Jeszcze raz przypominam że w parze nr 1 jeszcze mogą zostać odwrócone barwy w każdej parze z intuicyjnej rozpiski bo wciąż czekam na wiadomość na privie od Samuraja odnośnie wyboru barwy na pierwszą.

I przypominam też że macie prawo przekładać dalsze granie po rozegraniu dwóch partii w momencie wspólnego bycia przy stole jeżeli nie padło jeszcze rozstrzygnięcie a np nie macie danego dnia czasu na więcej. Oczywiście jeżeli ten czas i chęci macie to możecie grać i grać danego dnia. Mnie tam nic do tego. Tylko prośba by raczej nie mniej niż dwie gry za jednym razem, no chyba że komuś się stanie coś nagłego, zaleje mu się łazienka albo co :wink:

@DDK @Samuraj @Cement @venomik

Wróć do „Gry Forumowe”